SONY DSC

Doğası ve tarihiyle büyüleyen Bursa

Tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri cezbeden Bursa, her mevsim kendisine hayran bırakıyor.

Camileri, türbeleri ve gölleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Bursa’da birbirinden farklı gezi destinasyonları bulunuyor.

Cumalıkızık evleri

Osmanlılıların Bursa’da ilk yerleştikleri yerlerden olan Cumalıkızık köyü, Osmanlı dönemi konut yapısını koruyor. Bünyesinde barındırdığı 270 ev ile yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor.

Ulu Cami

20 kubbesi bulunan Ulu Cami, Osmanlı camileri arasında çok kubbeli anıtsal yapıların ilkidir. Caminin içerisinde bulunan yazılar, hat sanatının örneklerini sunmaktadır. Ulu Cami ihtişamlı görüntüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, su kuşlarına ev sahipliği yapıyor. Gemlik Körfezi’nin ortasında yer alan göl, birçok kuş türünü bünyesinde barındırıyor.

Yeşil Cami ve Yeşil Türbe

Yeşil ve turkuaz renginde kabartma çinileri ile ünlenen Yeşil Türbe, Türkiye’nin en güzel tarihsel yapılarından biridir.

Uludağ

Bursa kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ kayak merkezi, özellikle kış aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Trilye

Mudanya sahilinde yer alan Trilye, cumbalı evleri ve denize açılan sokakları ile ünlenmektedir. Bölgede ziyaret edilecek yerlerin başında; Tarihi Trilye evleri, Kemerli Kilise ve Taş Mektep gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir