Doğaseverler Salördek’te sonbaharın güzelliklerini yaşıyor

Tunceli’deki Salördek ormanları sonbaharın tüm güzelliklerini bir arada sunuyor.

Fırat Kalkınma Ajansınca oluşturulan 21 gezi rotasında yer alan Pülümür ilçesindeki Salördek ormanları doğaseverlerin uğrak yeri oldu.
Tarihi, kültürel ve doğal mekanlarıyla Doğu Anadolu'nun gözde şehirlerinden Tunceli ve 7 ilçesi, bu değerleriyle turizm potansiyelini sürekli artırıyor.

Pülümür ilçesindeki Salördek ormanları da sahip olduğu el değmemiş güzellikleriyle sonbahar aylarında turizme canlılık katıyor.

Fırat Kalkınma Ajansının hazırladığı "Fırat Yolu Tunceli Etabı" projesi ile kentteki 21 gezi rotasından biri olan ormanlar, şu sıralar çevre il ve civar ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Günübirlik turlarla rotalarını Salördek ormanlarına çeviren gezi grupları ve yöre sakinleri, araçlarla Pülümür Vadisi’nden geçerek Kırmızıköprü köyüne geliyor.

Buradaki tesislerde bir süre mola veren doğaseverler, daha sonra tekrar yolculuklarına devam ederek Salördek ormanlarının girişine ulaşıyor.

Ormanlarda yaya hareket eden doğa tutkunları, yaklaşık 15 kilometrelik parkurda gezinti yaparak bazı yaban hayvanlarını yakından görme fırsatı da buluyor.

Güz renklerinin hakim olduğu ormanlardaki şelaleleri de gezen misafirler, manzara fotoğrafları çekip belirlenen alanlarda piknik yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir