Doğal ve tarihsel bir şölen: Cennet ve Cehennem Obrukları

Cennet ve cehennem olarak adlandırılan bu iki doğa harikası obruk, Mersin’de yerin 30 kat altında büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 70 metre derinlikteki Cennet obruğu ve 128 metre derinliğindeki Cehennem obruğu, içeri girdiğiniz andan itibaren sizi harika bir doğal oluşumla karşılıyor. Doğanın tam da merkezinde zamanda yolculuğa çıkaran Cennet ve Cehennem Obrukları sadece doğal bir oluşum olmasının yanı sıra mistik bir havada sunuyor.

Kuş seslerinin yankılandığı yemyeşil doğası ve dibindeki akan suyuyla doğal bir müzik sesinin olduğu Cennet obruğuna 452 basamaklı yürüyüş yolundan inerek ulaşabildiğiniz gibi asansörle de ulaşabilirsiniz. 70 metre derinlikteki akan su ve yemyeşil ortamıyla cennetten bir köşe olarak adlandırılan Cennet obruğunun içerisinde Meryem Ana Kilisesi de yer alıyor. 5. yüzyılda yapılan kilise insanoğlunun bu kadar derinlerde dahi eser bırakabilmiş olmasının şaşkınlığını da yüklüyor bizlere.

128 metre derinliğinden dolayı inilmesinin mümkün olmadığı Cehennem obruğunu cam seyir terasından izleyebilirsiniz. Bu görkemli olduğu kadar ürkütücü oluşum, derinliğiyle insanı içine çeken bir kuyu izlenimi veriyor. Mitolojik bir yolculuk yapabileceğiniz Cennet ve Cehennem Obruklarını gördükten sonra cenneti de cehennemi de gördüm diyebilirsiniz, çünkü bu asla yanlış olmaz.

Bu harika video için teşekkürler @hasanugun_official 🤍

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir