Doğal güzelliğiyle Lord Howe Adası

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lord Howe Adası, Avustralya ve Yeni Zelanda arasında Tasman Denizi’nde bulunuyor. Hilal şeklindeki volkanik kalıntı olan adanın, bundan 7 milyon önce volkanik patlamalar sonucu oluştuğu biliniyor.

Sidney’e 2 saat uçuş mesafesinde olan şirin adaya yalnızca 400 turist kabul ediliyor. Muhteşem doğa manzarasına sahip olan adada herhangi bir motorlu araç da kullanılmıyor.

Yerli halk, adanın doğal güzelliğinin korunması için sokak lambası bile kullanmıyor. Bu şekilde ada sakinleri doğal ortamın bozulmasını engelleyerek, yaşam alanlarına sahip çıkıyor.

Böylesine doğal güzelliğe sahip Lord Howe Adası, her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Adanın bitki ve kuş çeşitliği de dikkat çekiyor. Palmiye ağaçlarının sıra sıra dizildiği adada, egzotik kuşların muhteşem görünümü de ziyaretçilerini cezbediyor.

Adada bulunan mercan kayalıklarında ise dalış yapılıyor. Dilerseniz ziyaretinizde dalış yapabilirsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde görmediğiniz balık türlerinin de bulunması bu adayı ayrıcalıklı kılıyor. Renk renk, çeşit çeşit balıklar denizde ahenkle yüzüyor.

Ayrıca tertemiz plajlarına sahip olan adada denize girip, güneşlenebilirsiniz. Yapacağınız bir diğer aktivite ise, yerli halkın yaptığı gibi bisikletle adada gezintiye çıkabilirsiniz.

Lord Howe Adası’nın önemli bir kısmı ise yağmur ormanlarından oluşuyor. Bu orman 200 bitki çeşidini bünyesinde barındırıyor. Adayı ziyaret ettiğinizde doğal güzelliği karşısında büyülenebilirsiniz. Adanın içerisinde konaklayabileceğiniz adaya özgü otellerde bulunuyor.

Bu adanın doğal atmosferini bozmayan oteller, ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılanıyor. Bu ölmeden önce kesinlikle gitmeniz gereken bu yer, sizi adeta cennetteymişsiniz hissini kaptıracak. Birçok çiftin balayı için tercih ettiği Lord Howe Adası, yılın her mevsiminde ziyaretçi kabul ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir