Doğal güzelliğiyle Hürmetçi Sazlığı

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde bulunan Hürmetçi Sazlığı, doğal güzelliğiyle ve içinde barındığı canlılarla ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan sazlık,  içinde barındırdığı yılkı atlarından tutun kuş türlerine kadar doğal yaşam alanını oluşturuyor.

Hürmetçi Sazlığı’nda; yaklaşık 300 civarında yılkı atı, flamingo, büyük ak balıkçıl, gri balıkçıl, küçük kuğu, ötücü kuğu, angıt, suna, yeşilbaş ördek, kılkuyruk, saz tavuğu, sakarmeke, saz delicesi, uzun bacak, küçük balaban, kaşıkçı, leylek, sığırcık, kırlangıç ve daha birçok canlı yaşam sürüyor.

Deniz seviyesinin bin 73 metre yüksekliğinde yer alan Hürmetçi Sazlığı, kuşların göç rotası olarak da biliniyor. Bu yüzden birçok kuş türünü misafir ediyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği sazlık, görüntüsüyle dikkat çekiyor. Bir yandan dörtnala koşturan atlar bir yandan ise kuşların havada kanat çırpıntısı eşsiz bir seyir manzarası oluşturuyor.

Doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olan Hürmetçi Sazlığında muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. Dış çekim yapmak isteyen çiftlerin de tercih ettiği yerler arasında ilk sırada bulunuyor. Bu doğanın bize sunduğu nimetlerden biri olan sazlıkta, Erciyes Dağı manzarası eşliğinde doğa yürüyüşü de oldukça keyif verici oluyor.

Aynı zamanda doğanın içinde muhteşem bir köy kahvaltısı yapabileceğiz mekanlarda bulunuyor. Sizler de Hürmetçi Sazlığını ziyaret etmek istiyorsanız, yılın her mevsiminde güzel olan sazlığı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir