Doğadaki saklı cennet: Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Antalya’nın Aksu ilçesi sınırlarında bulunan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, şelaleyi çevreleyen bitki örtüsüyle ve turkuaz rengindeki suyuyla ziyaretçilerini cezbediyor.

33 hektar alanı kapsayan ve 2 kilometrelik bir vadi içinde bulunan tabiat parkı, 1986 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya, turizmin başkentidir diyebiliriz. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı da Antalya’nın en önemli doğal güzellikleri arasındadır. Antalya’ya tatile gelen turistlerin uğrak noktası olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı zengin bir floraya sahip.

Tabiat parkı içinde bulunan ve gürül gürül dans ederek akan şelalenin, yedi adet küçük göleti bulunuyor. 18 metre yükseklikten aşağı dökülen sular adeta görsel şölen oluşturuyor.

Her yıl birçok ziyaretçisi bulunan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içerisindeki canlı çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor.

Ziyaretçilerine birçok aktivite imkanı sunan parkta, huzur içinde yürüyebileceğiniz parkurlar bulunuyor. Tabiat parkını çevreleyen yürüyüş parkurlarında manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Yürüyüşünüzde sincap, tavşan, kaplumbağa ve ormanda bulunan diğer canlıları da görebilirsiniz.  Aynı zamanda cıvıl cıvıl öten birçok kuş türü de size eşlik edebilir.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, temiz havasıyla ve yemyeşil bitki örtüsüyle kendinizi huzurun ortasında bulabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.  Günübirlik ziyaret edebileceğiniz parkta oyun alanları ve restoranlarda bulunuyor. Dilerseniz göldeki balık ve ördek manzarası eşliğinde de piknik yapabilirsiniz.

Böylesine bir doğaya sahip bir alanda gezintiye çıkmak iştahınızı açabilir. Kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’nı gördüğünüz zaman muhteşem güzelliği karşısında diliniz tutulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir