Doğa tutkunlarının uğrak noktası: Kofçaz

Kırklareli’nin kuzeyinde yer alan Kofçaz bölgesi, temiz havası ve doğasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Dereleri, yeşillikleri ve tarihi mekanlarıyla büyüleyen Kofçaz, kamp tutkunlarının ve doğaseverlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Kofçaz’da ne yapılır?        

  • Doğal güzelliğiyle büyüleyen Kuzulu Şelalesi’ni ziyaret edin

Kofçaz’ın doğa harikalarından biri olan ve Kuzulu Köyü’nde yer alan Kuzulu Şelalesi sakin atmosferi ve yeşilliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Kuzulu Şelalesi’ne geldiğinizde şelalenin dinlendirici sesi eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

  • Kırklareli’nin ihtişamlı manzarasını seyretmek için yamaç paraşütü yapın

Ekstrem sporlar ve doğa turizmi için son yıllarda rağbet edilen bir bölge olan Kofçaz, yamaç paraşütü tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Bölgede yamaç paraşütü yaparak Kofçaz’ın büyüleyici panaromik manzarasını seyredebilirsiniz.

Aynı zamanda bölgenin tarihini ve kültürünü keşfetmek isterseniz; İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Pınarhisar kalesi, Küçük Ayasofya Kilisesi (Gazi Süleyman Paşa Cami), Kırklareli Müzesi ve Dupnisa Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Kırklareli’nin en meşhur yemekleri

Trakya’nın kuzeyinde yer alan Kırklareli, hem görülmesi gereken yerleri hem de lezzetli yemekleriyle ilgi topluyor. İçeriği çok zengin olan ve tadına doyulmayan enfes yemekleri barındıran Kırklareli mutfağı, yüzyıllardır biriken mutfak zenginliğine ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kırklareli mutfağının en özel lezzetleri arasında; Papara, Kırklareli usulü borani, Labada sarması, Manca, Kırklareli köftesi, Tavuklu kalle, Kuzu kapama, Papaz yahnisi, Sütlü hamur çorbası, Sini mantısı, Sütlü biber turşusu ve Kupriva yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir