Doğa ile eğlenceyi bir araya getiren “İstanbul Karavan Festivali” başladı!

Doğa ile eğlenceyi bir araya getiren İstanbul Karavan Festivali, 17-19 Mayıs tarihleri arasında 5’inci kez karavan tutkunlarını ve doğaseverleri ağırlıyor.

Festival heyecanı Kilyos’ta yaşanıyor

Atmosferiyle yeşili ve maviyi buluşturan “Doğada Yaşam Okulu” tarafından her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında düzenlenen ve geleneksel hale gelen 5. İstanbul Karavan Festivali’nin heyecanı Kilyos’ta yaşanıyor.

Karavan tatilini tercih edenler veya doğada vakit geçirmeyi isteyenler için festival alanında, karavan üreticilerinden kamp ekipmanlarına, karavan malzemesinden doğa sporlarına kadar birçok ünlü marka katılımcılarla etkinlik alanında bir araya gelerek en yeni ürün ve hizmetlerini ziyaretçilere sunuyor.

Birbirinden heyecanlı etkinlikler

Her yıl olduğu gibi bu yıl da karavan tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vaat eden festivalde zipline, konser, tırmanma parkuru, paracord yapımı gibi eğlenceli aktivitelerin yanı sıra keyifli atölye çalışmaları, konserler ve doğada yaşam konusunda bilgilendirici söyleyişiler gerçekleştiriliyor.

Çocukların da eğlenceli vakit geçirebileceği festivalde küçük ziyaretçiler için çadır kurma, boyama ve güvenli ateş yakma gibi atölye çalışmalarının yanı sıra çeşitli oyun etkinlikleri de düzenleniyor.

“Bu festivali her yıl hem ilkbaharda hem de sonbaharda yapıyoruz

Doğada Yaşam Okulu Kurucusu Serhat Akbel, İstanbul Karavan Festivali’nin bu yıl 5. kez düzenlendiğini belirterek, “Biz bu festivali her yıl hem ilkbaharda hem de sonbaharda yapıyoruz. İlkbaharda yaz sezonunu açılışını kutluyoruz, hem de çocuklar için özellikle doğayla ilgili etkinlikler yapıyoruz. Burası Doğada Yaşam Okulu, buranın amacı insanlara doğru bilgilerle doğaya gitmeyi öğretmek. Hem kendini hem de doğayı koruması. Doğru bilgi, bu kısma denk geliyor. Bu festivale geliyorlar, karavanlarıyla burada konaklıyorlar veya karavana ilgileri varsa burada yeni çıkmış karavanları görebiliyorlar. Bu işin eğitmeni olan kişilerden eğitimler alıyorlar, dolu dolu geçen 3 günlük bir festival bu.” dedi.

Akbel, karavan turizminin, pandemi ve sonrasında yaşanan depremlerle ülkemizde çok ciddi şekilde artan bir sektör haline geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Hem karavan üretimi ülkemizde çok yüksek sayılara çıktı, hem de karavancıların gidebileceği çok kaliteli tesisler yapılıyor. Çok iyi ithal karavanlar ülkemize getiriliyor. Bununla birlikte yabancı turistleri de ülkemize almaya başladık. Ciddi sayıda yabancı turist de karavanlarıyla ülkemize geliyor. Sektörün daha da büyüyeceğini, önceki yıllara göre daha da ilerleyeceğini bekliyoruz.”

“Karavan turizminde öncelikle yaz dönemlerini söylediğimizde herkesin aklına Ege ve Akdeniz geliyor, deniz tatili yapmak geliyor. Özellikle biz Kuzey otobanı üzerinde bir tesisiz, çok rahatlıkla gidilip gelinebiliyor. Çok yüksek sayıda yabancı turist ağırlıyoruz tesisimizde. Yabancı gelen turistlerde Gaziantep rotası, Doğu Anadolu veya Türkiye üzerinden transit geçişle İran’a doğru çok ciddi bir karavan geçişi var. Ülkemize doğru yatırımlarla, doğru teşviklerle bu bölgelerde yapılacak yeni karavan parklarla çok daha yüksek sayıda turist alacağımızı bekliyoruz.”

Hasat Çiftlik sporcusu Selin Bozkurt, “Doğada yaşamda 5. festival, ilk kez doğada yaşama aslında at getirdik. Ata binmeyi çocuklar başta olmak üzere herkese kazandırmak istiyoruz. Çünkü çok hisli ve güzel hayvanlar. Herkesi ata binmeye, onları sevmeye ve yemek vermeye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“İstanbul Karavan Festivali’ni seviyoruz”

Festivale katılan karavan tutkunlarından Bilal Yıldız, “Bizim bu festivale 3. katılışımız. Çok eğlenceli geçiyor, farklı arkadaşlıklar ediniyoruz. Doğayı seviyoruz zaten, karavanda olmayı daha çok seviyoruz. Çocuklarımız da keyifli vakit geçiriyor. İstanbul Karavan Festivali’ni seviyoruz.” dedi.

Doğaya saygı ve sürdürülebilirlik konularında da önemli bir misyon üstlenen festivale kendi karavanınızla katılmak isterseniz veya günübirlik giriş yapmayı tercih ederseniz detaylı bilgiye İstanbul Karavan Festivali Instagram hesabından veya istanbulkaravanfestivali.com web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir