Doğa harikası Artvin’de görülmesi gereken birbirinden güzel yerler…

Karadeniz Bölgesi’nin büyüleyici doğasına sahip olan Artvin, muhteşem yaylaları, gölleri ve şelaleleri ile sizi büyüleyecek bir şehir. Kış aylarında kayak tutkunları için harika kayak tesisleri sunarak ziyaretçilerini cezbeden Artvin, doğa ile iç içe unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu doğal güzelliklerle dolu 368 hektarlık alana sahip tabiat parkı, ünlü Karagöl’ü, bozulmamış doğası, geniş ormanları, zengin bitki örtüsü, özel yürüyüş yolları ve kamp alanları ile doğa severler için vazgeçilmez bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

Ortacalar Çifte Köprüler

18. yüzyılda inşa edilmiş ve Ortacalar köyü yakınlarında yer alır. Bu iki benzer köprü, dik bir açıda planlanmıştır ve tek gözlüdür. Yolları eğimlidir.

Maral Şelalesi

Borçka ilçesinin Maral köyünde bulunur ve 68 metreden tek bir düşüşle yüksek bir şelaledir. UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi Koruma Alanı içinde değerli bir doğa oluşumu olarak kabul edilmektedir.

Kaçkar Yaylası

Kaçkar Dağı’nın güney yamaçlarında yer alır ve doğa turizmi için uygun bir konumdadır. Kaçkar Dağı’nın zirvesine tırmanmak isteyenler için ara konaklama merkezi olarak kullanılır.

Atabarı Kayak Merkezi

Artvin kent merkezine yakın bir konumda yer alır ve kayak tutkunlarına hizmet verir. İki pisti, telesiyeji ve teleskisi bulunur.

Yoldere Köyü Kemer Köprüsü

18. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen bir tek gözlü kemer köprüdür. Düzgün kesme taş ve moloz taş kullanılarak inşa edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir