Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerleri yurt dışında tanıtılacak

Letonya, Litvanya ve Estonyo’dan gelen seyahat acentesi temsilcileri ve tur operatörleri, Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini ülkelerinde tanıtacaklar

Diyarbakır’ı ülkelerinde tanıtacaklar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle Letonya, Litvanya ve Estonya’dan seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile Azerbaycan’dan sosyal medya fenomenlerinden oluşan 30 kişilik grup Diyarbakır’a geldi.

“Dengbej Evi”nde dinleti sunan dengbejleri dinlediler

Şehre gelen turizmciler Eğil ilçesindeki baraj gölünde tekne turuna katılmalarının ardından, Eğil Kalesi, Ulucami, Yanık Çarşı, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı gibi bölgenin turistik mekanlarını gezdiler.

“Önümüz açık, bir turizmci olarak yüzümüz gülüyor”

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, kentin tarihi, kültürü ve gastronomisini tanıttıklarını belirterek, “Diyarbakır için önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon turist hedefimiz var. Bu hedefimizin en az yüzde 25’inin yabancı turist olması için çalışıyoruz ve bunu kesinlikle başaracağız.” dedi.

“Bugün burada olmaktan çok memnunum”

Gezdiği ülkelerdeki tarihi yerlerin fotoğraf ve videolarını çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştığını anlatan Azerbaycan’dan gelen Irada Gadirova, “Diyarbakır, Türkiye’de uzun süreden beri görmek istediğim yerlerden biriydi. Bugün burada olmaktan çok memnunum. Tarihi yerlerde gezi yaparak bilgi topladık. Yemeklerini tattık, her şey çok güzeldi, çok şanslı ve mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir