Dim Çayı sıcaktan bunalanları serinletiyor

Yaz aylarında alternatif tatil rotası arayanlar ve Akdeniz sıcaklarından bunalanlar; Alanya’da yer alan Dim Çayı’nda serinliyor.

Dim Çayı’nda geçirdikleri vakti daha keyifli hale getirmek isteyenler; kamp ve piknik alanlarını kullanıyorlar. Vatandaşlar su üzerinde kurulu çardaklarda yemeğin tadını çıkarırken aynı zamanda Dim Çayı’nın soğuk sularında serinliyorlar.

Dim Vadisi boyunca uzanarak Akdeniz’e dökülen Dim Çayı, doğa ile iç içe bir haftasonu kaçamağı yapmak ve Akdeniz sıcaklarında mola vermek isteyenlerin uğrak rotası oluyor.

Ziyaretçilerden Aşkın Umul, “Bol ve soğuk suyun olduğu yerde bulunmak ayrı bir zevk. Alanya’ya gelen her tatilcinin burayı mutlaka görmesi gerekiyor. Sahildeki sıcaklığı burada hissetmiyorsun. Buradaki suya girerek kendini yeniden doğmuş gibi hissedebiliyorsun. Burası ayrı bir dünya, cennet.” şeklinde ifade etti.

Dim Çayı’nda 27 yıldır işletmesiyle hizmet veren Tuncay Kök, “Araç ile 5 dakikalık yoldan farklı bir dünyaya geliyorsunuz. Sıcaklık farkı 10-15 derece. Suyumuz da çok soğuk ayrıca güzel de ormanımız var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir