Deve güreşlerinde dünya şampiyonu belli oldu

Aydın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dünya kupası deve güreşleri gerçekleştirildi. Dünya kupası için arenaya çıkan Anafarta 17’yi yenen Ayhan Bey isimli deve şampiyon oldu.

Ilıcabaşı Ayter Arenası’nda gerçekleşen güreşlerde pehlivan develer hünerlerini gösterdi.

Çeşitli illerden gelen 150 baş pehlivan deve kıyasıya mücadele etti. Develer zaman zaman çırpma, zaman zaman da sağ ve sol teklerini gösterdi. Baştan sona dostluk müsabakaları şeklinde devam eden güreşlerde kıran kırana mücadele yaşanırken renkli görüntüler de ortaya çıktı.

Pehlivan develerin güreşlerini vatandaşlar büyük heyecan ve dikkatle izlerken, festivalde, toplam 10 kupa karşılaşması yapıldı. Arenaya çıkan ‘Ayhan Bey’ ile ‘Anafarta 17’ isimli develer ise dünya kupası için güreşti. Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nden 'Ayhan Bey' ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden 'Anafarta 17' isimli develer arenada kıyasıya mücadele ederken, güreşte rakibini mağlup eden Ayhan Bey, sahibi Ceyhan Savran’a dünya kupasını kazandırdı. Güreşten keyif alan vatandaşlar da develeri alkışlayarak desteklerini gösterirken, festival için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir