Derinin ana vatanı tarih kokan kasaba “Jerico”

Tabiat ve kültürel zenginlikleriyle tanınan Jerico kasabası, Kolombiya’nın Antioquia yönetim bölgesinde yer alıyor ve her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kasaba, ülkenin en büyük ikinci kenti Medellin’e 112 kilometre mesafede bulunur ve Cumhuriyet Kongresi tarafından 20 Haziran 2021’de “Ulusun Kültürel Mirası” ilan edilmiştir.

“Güneybatının Atinası” olarak da bilinen Jerico, geleneksel deri ürünlerinin üretildiği bir merkezdir ve İspanyol sömürge döneminden kalma renkli kolonyal evleri ve grafiti çizimli duvarlarıyla dikkat çekiyor.

Las Nubes Tabiat Parkı, Botanik Bahçesi, Dini Sanatlar Müzesi, Mercedes Katedrali, San Francisco Kilisesi, Santa Laura’nın Evi, Mirador ve kahve tarlaları gibi mekanlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Jerico’nun panoramik manzarasını görmek isteyenler, “Kurtarıcı İsa” heykelinin bulunduğu tepeye tırmanabiliyorlar. Ayrıca, Jerico Arkeolojik Müzesi’nde Kristof Kolomb öncesi ortaya çıkarılan tarihi eserler de görülebiliyor.

Kasaba ayrıca dünyaca ünlü Kolombiya kahvesinin tadına bakma fırsatı sunuyor. Turizm temsilcisi Dario Arenas, kasabanın misafirperverliğini ve huzur dolu ortamını vurgularken, deri ürünleri üreticisi Victor Uruguena, kasabanın geleneksel deri ürünleriyle tanındığını ve bu ürünlerin dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini snlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir