Dere yatakları serinleme noktası oldu

Yaz mevsiminin iyice kendisini hissettirdiği bu günlerde sıcaklardan bunalan vatandaşlar dere yataklarına akın ediyor.

Tüm ülkeyi etkileyen ‘eyyamıbahur’ sıcaklarının ardından Batman’da sıcaklık 40 dereceyi aştı. Serinlemek isteyen vatandaşlar ise çareyi dere yataklarına ve soğuk çeşmelerin bulunduğu mesire alanlarına gitmekte buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri hava durumu raporu sıcaklıkların devam edeceğini gösteriyor. Eyyamıbahur sıcaklarının etkisini gösterdiği Güneydoğu’da Batman ve çevre illeri için uyarılar peş peşe geldi. Bölge genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 8 derece üstüne çıkması bekleniyor.

Artan bunaltıcı sıcaklıkta bir nebze serinlemek isteyen vatandaşlar ise çareyi mesire alanları ve dere yataklarında buluyor. Soğuk çeşmeler ve akarsulara ailece giden vatandaşlar, güneşin batmasıyla tekrar evlerine dönüyor.

Yoğun sıcaklığın yaşandığı bu günlerde her gün mesire alanlarına ve dere yataklarına gittiklerini belirten vatandaşlardan Selçuk Sağlam, “Her geçen gün sıcaklık daha da artıyor. Batman’da sıcaklık 45 dereceyi buldu. Artan sıcaklarda artık klimalar da etki etmemeye başladı. Biz de çareyi dere yataklarına, çeşme başlarına ve akarsulara gelerek serinlemekte arıyoruz. Sason ilçesinde bulunan doğal mesire alanına geldik. Burası Kınalı mesire alanı. Klimaların altında kalmaktansa gelip bu serin alanlarda ailece vakit geçiriyoruz. Doğa ile iç içe olmak bizleri rahatlatıyor. Eyyamıbahur sıcaklarının baş gösterdiği bölgemizde dere yataklar ve mesire alanlarında doğaya gelerek serinlemeye çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir