Depremzedelere ev olmuştu: M/V Gemini kruvaziyeri turist taşıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’ın İskenderun ilçesine yaklaşık 1400 afetzedeye kucak açan M/V Gemini gemisi, Ege Denizi’nde kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla seferlerine başladı.

Depremler sırasında Zonguldak’tan İskenderun’a gitmek üzere olan Gemini kruvaziyeri, İskenderun Limanı’nda bir ay boyunca 1400 depremzedenin geçici barınma ihtiyacını karşıladı.

Yerli sermayeli kruvaziyer turizm şirketi Miray Cruises tarafından satın alınan Bahama bayraklı gemi, asıl görevi olan kruvaziyer turizmini Kuşadası Limanı merkezli olarak sürdürüyor.

Haftada 2 seferle Ege’deki limanlara tur düzenleyen kruvaziyer, Ege destinasyonundaki kruvaziyer pazarını canlandırmaya çalışıyor.

Firma yetkilisi Fuat Güven, depremzedelere yardım etmek için gemiyi İskenderun’a yönlendirdiklerini ve gemideki barınma imkanının bilinmemesinden dolayı ilk başta fazla talep olmadığını söyledi.

Gemide yaklaşık 1400 depremzede konuk edildiğini belirten Güven, Türkiye'de kruvaziyer turizminin henüz tam olarak gelişmediğini, ancak bu alanda büyük potansiyel olduğunu vurguladı.

Güven, Türk şirketlerinin kruvaziyer pazarındaki payını artırması gerektiğini ve şirketin ana hedefinin döviz geliri ve istihdam alanı oluşturmak olduğunu ifade etti.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir