Depremin merkez üssü turizmle şahlanacak: Seferberlik başladı!

Büyük depremin merkezi Kahramanmaraş, turizmle eski günlerine dönmek için çalışma başlattı. Şehrin Alpleri konumundaki Başkonuş’ta düzenlenen toplantıda tatilcilere “Kahramanmaraş’a bekliyoruz” çağrısı yapıldı.

Eko turizmden gastronomiye, sağlıktan inanç turizmine kadar birçok seçenek sunan Kahramanmaraş, bölgenin en büyük turizm yatırımlarından biri olan Başkonuş Yaylası öncülüğünde turizmi canlandırarak depremin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Başkonuş Yaylası Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz’ın evsahipliğinde Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı’nın da katıldığı toplantıda tatilcilere “Kahramanmaraş’a bekliyoruz” çağrısı da yapıldı.

Yaylalarda 10 bin çadırlık festivaller

Toplantının açılışında konuşan Başkonuş Yaylası Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, son 5 yılda yaklaşık 60 milyon lira yatırım yaptıkları Başkonuş Yaylası’nın 4 mevsim hizmet verdiğini belirterek, “Kahramanmaraş 4 mevsim turist çekebilecek potansiyelde. Şehrimizde turizmin bütün branşlarında hizmet verilebilecek potansiyel var. Başkonuş Yaylası olarak biz bu hizmetlerin önemli bir kısmını veriyoruz. Yaylamızda doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ATV turları, at biniciliği ve bölge turları yapılabiliyor. Her yıl en az 10 bin çadır kuruluyor ve festivaller düzenleniyor” dedi.

Buradan kaçmadık

Yerli ve yabancı turistin Kahramanmaraş’ın güzelliklerinden yararlanması için seferberlik başlatmak istediklerini belirten Erdoğanyılmaz, Kahramanmaraş’ın potansiyelinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekerek “Örneğin Afşin Yedi Uyurlar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girerek inanç turizminde çok önemli bir yer olduğunu tescilledi” diye konuştu. Toplantıda konuşan Mustafa Narlı ise Kahramanmaraş’ın sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek “Çok şeyimizi kaybettik” dedi. Mustafa Buluntu da çok büyük hasar görmelerine rağmen şehri terk etmediklerini belirterek işletmelerin finansal desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

EXPO, 12 Ağustos’ta başlıyor

Kahramanmaraş ziyareti sırasında Onikişubat ilçesindeki “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla 12 Ağustos’ta kapılarını açacak olan Uluslararası EXPO 2023 Sergi Alanı’nı ziyaret ettik. Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, “Biz, EXPO 2023’ü 12 Ağustos’ta açmayı planlıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın psikolojik olarak bu tür etkinliklere ihtiyacı var” dedi. Ünsal 789 bin metrekalelik alanda kurulan tesislerde 68.700 mektere ile Avrupa’nın en büyük havuzunu oluşturduklarını da anlattı.

Başkonuş’taki toplantıya Serhan Erdoğanyılmaz, eşi Aslı, babası Serdar ve annesi Süreyya Erdoğanyılmaz ev sahipliği yaptı. Misafirlere Süreyya Hanım’ın yaptığı yöresel yemekler ikram edildi.

Bölgeye destek için ziyaret edin

Serhan Erdoğanyılmaz, “Kahramanmaraş’ın çok önemli iş insanları var. Bunların bir kısmı ülkenin çeşitli yerlerinde turizm işletmelerinin de sahibi. Benzer yatırımları Kahramanmaraş’a da yapmalarını bekliyoruz. Tüm iş insanlarımızın Kahramanmaraş’ın kalkınmasına destek olmak için elini taşın altına koyması en büyük isteklerimizden. Kahramanmaraş’ı hep beraber kalkındıracağız. Herkesin dualarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ziyaret etmesini istiyoruz, böylece bize turizm açısından da destek olması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir