Depremin ardından çamurla kaplanan ‘Yeşilgöz’ normale döndü

Kahramanmaraş’ta bulunan ve deprem sonrası çamura dönen doğa harikası Yeşilgöz’ eski görüntüsüne kavuştu.

Kahramanmaraş’ın doğa harikalarından olan ancak depremde çamurla kaplanan ‘Yeşilgöz’ 3 ay sonra eski görünümüne kavuştu.

Kahramanmaraş ‘ın Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesi’nde bulunan Yeşilgöz, ziyarete gelenlere yılın her günü muhteşem güzellikler sunuyor. Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası doğa harikası bölgede çekilen sular çamur renginde geri geldi. Aradan geçen 3 ayın ardından Yeşilgöz’ün suyu yeniden eski görünümüne kavuştu.

Depremler sonrası suyun çamur halinde aktığını ve şu anda suyun içilebilir hale geldiğini ifade eden vatandaşlardan Emrah Küçük, “Maalesef büyük bir deprem yaşadık. Bu suyumuz ilk etapta 4 gün çekildi. Daha sonrasında çamur şeklinde aktı. Yavaş yavaş durulmaya başlandı ama hala temiz değil. Eskiye nazaran içilebilir ama tam berraklığını almadı. Turkuaz rengi vardı ve hala yeşil çok nadir görülür adı Yeşilgöz ama. Nadiren yeşile dönüşür. Adı üstünde yeşil ancak su tam berraklığını aldığında turkuaz rengine dönüşecek” dedi.

Vatandaşların çevre temizliği konusunda da hassas olmasını isteyen Küçük, “Hafta sonları ful kalabalık oluyor burası havalar ısındığı için insanlar gelmeye başladı. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. İnsanlardan ricamız var özellikle çekirdek kabuklarını lütfen yere atmasınlar. Temizlenmiyor ve fırça ile süpürürken toprak da gidiyor. Diğer konularda yardımcı olalım ama çekirdek hassas” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir