Denizli Kent Müzesi ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 13 Mart’ta hayata geçirilen Denizli Kent Müzesi, ziyaretçilerini geçmişe doğru yolculuğa çıkıyor.

Kentin tarihine, kültürüne ve sanatına dair birçok değerli eseri bünyesinde barındıran müze, kısa sürede on binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi

Turistik ve kültürel merkez olarak ön plana çıkıyor

Denizli’nin sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik olmak üzere tüm değerlerinin yer aldığı Denizli Kent Müzesi’nde 9 ayrı sergileme salonunda binlerce kültürel varlık ve eser sergileniyor.

Kent Müzesi ile Denizli’nin büyük bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Binlerce kültürel varlık ve eserin sergilendiği Denizli Kent Müzemiz vatandaşlarımızın kente aidiyetini güçlendirmek ve ortak kültürünü benimsemelerini sağlamak için de önemli bir rol oynayacak.” dedi.

Başkan Zolan, şunları kaydetti:

“Denizli’mizin hafızası görevini üstlenecek Kent Müzesi kentlilik bilincini vurgulayacak, kentsel belleğin korunmasını ve nesiller boyunca aktarılmasını sağlayacak. Denizli’mizin tarihini keşfetmek isteyen herkesi Denizli Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu müze, geçmişin izlerini günümüze taşıyan bir hazine dolusu eseri bir araya getiriyor ve Denizli’nin zengin kültürel dokusunu gözler önüne seriyor.”  ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir