Deniz tutkunlarının vazgeçilmez rotası Muğla kıyıları misafirlerini bekliyor

Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Datça gibi turizm merkezleriyle, mavi yolculuğun gözde rotalarından biri olarak konumlanmış durumda. Bu sezon da Muğla’nın el değmemiş koyları ve muhteşem manzaralarıyla birçok deniz severi ağırlaması bekleniyor.

Mavi ile yeşilin kucaklaştığı bu cennet köşelerinde mavi yolculuk yapmak isteyenler, günübirlik turların yanı sıra kiralık ticari yatlarla da tatilin tadını çıkarabiliyorlar.

Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Selhan Cengiz, Türkiye’nin ticari yatçılık alanında dünyanın en büyük filolarından birine sahip olduğunu belirtti.

Cengiz, “Teknelerimiz sezon için hazır, bazıları denize indi bile. Dünya genelinde böylesine büyük bir ticari yat filosu başka bir ülkede bulunmuyor. Türkiye’nin mavi yolculuğun merkezi konumundaki Muğla, Bodrum’dan Datça’ya kadar uzanan bir cennet.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sahip olduğu mavi yolculuk rotalarının zenginliğine vurgu yapan Cengiz, bir haftada tüm rotayı görmek için bile yeterli olmadığını dile getirdi.

Mavi yolculuğun sektöründe 30 yıldan fazla deneyimi olan Cengiz, “Göcek koyları, özellikle yeni başlayanlar ve sakin deniz arayanlar için dünyanın en seçkin noktalarından biri. Mavi yolculukta rakiplerimiz Yunanistan ve Hırvatistan. Ancak misafirperverliğimiz ve Türk mutfağıyla onlardan üstünüz.” dedi.

Türkiye’nin mavi yolculuğu dünyaya tanıtan ülke olduğunu vurgulayan Cengiz, “Mavi yolculuk, bizim özgün bir ürünümüz. Bunu kısıtlı bütçesi olan insanlara da ulaştırarak yatçılığın keyfini yaşatıyoruz. Yunanistan ve Hırvatistan da bu fikri bizden alarak kendi ülkelerinde pazarlıyorlar. Biz ise filomuzu büyüterek ve geliştirerek ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Cengiz, 15 ile 55 metre arasında değişen 2 binden fazla ticari yatın mavi yolculuk yapmak için hazır olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir