Deniz kaplumbağalarının yuvalarından çıkışları devam ediyor

Adana’da bulunan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda, yaklaşık 250 bin yeşil deniz kaplumbağası ve carretta caretta Akdeniz’in sularıyla buluştu.

Akyatan ile Akdeniz arasında yer alan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bu sezon yaklaşık 350 kaplumbağa yuvası bulunuyor. Kaplumbağaların yumurta bıraktığı Adana’daki kumsalda yavru çıkışları devam ediyor.

Adana ve Hatay’da 2’şer, Mersin’de de 4 olmak üzere bölge müdürlüklerinde 8 yuvalama alanı bulunuyor. Bu alanlarda yoğun yuvalama ve yavru çıkışı gözlemleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Faruk Atmaca, “Akyatan’da 2006’dan itibaren deniz kaplumbağalarının yuvalama, koruma, takip ve envanter çalışmaları sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde devam etmektedir. 2006’dan bu yana yaklaşık 250 bin deniz kaplumbağasının yuvadan çıkıp denize ulaşmasını sağladık. Bu veriler elimizde mevcuttur ve çalışmalarımız bu yıl da devam etmektedir. Bu yıl Akyatan’da kıyı alanlarımızda 353 yuva tespit edildi ve 3 bin 600 üzerinde yavru çıkışı gözlemlendi.” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kumsaldaki engellere takılan yavrulara yardım ediyor. Kuluçka dönemini tamamlayan yavrular, yumurtalarından çıkarak mavi sulara ulaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir