Dalyan Kanalı ve gizemli dünyası! Su altı ve havadan muhteşem görüntüler

Muğla’da yer alan Dalyan Kanalı, doğal güzelliği ve balıkçılık faaliyetleri ile Avrupa’nın en iyi korunan açık alanları arasında gösteriliyor.

Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile dalış eğitmenleri Murat Kulakaç ve Mesut Bozkurt, Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı ile Köyceğiz ilçesindeki Tarihi Sultaniye Kaplıcaları ve Kaya Mezarları’nın büyüleyici güzelliklerini su altından ve dronla havadan kayda aldı.

Ekip, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin (DALKO) üretim alanlarının bulunduğu bölgedeki dalışları sırasında, kurbağa, mavi yüzgeçli yengeç, kefal balığı, istilacı deniz kestanesi, aslan balığı, vatoz balığı ve caretta carettaların görüntülerini de kaydetti.

Ayrıca, su altı zenginliğiyle öne çıkan bölgedeki amforaları da görüntülediler. Görseller, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği yörenin güzelliklerini gözler önüne serdi.

Tahsin Ceylan, bölgenin nehir ile denizin buluştuğu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan özel bir alan olduğunu belirtti.

DALKO’nun havuzlarının önemli bir biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan Ceylan, bu havuzlarda üretilen levrek, yılan balığı ve mavi yengeç gibi deniz ürünlerinin yurt içi ve yurt dışına gönderildiğini söyledi.

DALKO Başkanı Arif Yalılı ise bölgenin sadece Türkiye’de değil, dünyanın her köşesinde bilinen bir turizm cenneti olduğunu söyledi.

DALKO'nun çevre temizliğine büyük önem verdiğini anlatan Yalılı, "İşimiz sadece balık üretmek değil, çevreyle de ilgileniyoruz. Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor," dedi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir