Dalış tutkunlarının yeni rotası: Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın girişimleriyle 2021’de dalış turizmine kazandırılan Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma gemi batıkları, dalış tutkunlarının gözde rotalarından biri haline geldi.

Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, savaşın izlerini taşıyan batıklarıyla su altındaki tarihi keşfetmek isteyenlerin yeni adresi oldu

Gelibolu Yarımadası artık sadece karada yer alan şehitlikler ve anıtlarla değil, su altında 109 yıl öncesinin izlerini taşıyan batıklarıyla da ilgi topluyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda batan savaş gemilerinin bulunduğu Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, “HMS Majestic”, “Ertuğrul Koyu Massena ve Saghalien gemi kalıntıları”, “Helles Barçları”, “Tekke Koyu (W Beach) batıkları”, “Arıburnu Barç”, “Küçükkemikli Barçları”, “Arıburnu Layter”, “Lundy”, “HMS Louis”, “S.S. Milo”, “Tuzla”, “Denizaltı Mania Ağı”, “Bebek Kayalıkları” ve “HMS Triumph” olmak üzere 14 noktada dalış imkanı sağlıyor.

“Türkiye’de dalış turizminin lokomotifi olmaya hazırız”

Bölgenin önemine işaret eden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Yaptığımız son çalışmalarla artık burası tamamen korunmuş, artık çapa, çengel atmaya gerek kalmamış bir su altı parkı haline geldi. Çok iddialıyız, çok heyecanlıyız. Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, çok yakın bir zaman içinde dünyanın en önemli dalış noktalarından birisi olmaya adaydır. Bu güzelliğe herkesi davet ediyoruz ve bütün dalış meraklılarını Gelibolu’da su altına beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir