Dağılcak Tabiat Parkı: Asırlık çınarlar görsel şölen sunuyor

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Dağılcak Tabiat Parkı, şu günlerde ağaçların göz alıcı renklerdeki yapraklarını dökmeye başlamasıyla adeta bir görsel şölen sunuyor.

Kozan Belediyesi tarafından halkın hizmetine açılan bu doğal güzellik, dört mevsim boyunca yüzlerce ziyaretçiyi cezbetmeye devam ediyor. Park, doğal kaynak suları, çınar ve çam ağaçları arasında oluşan renk cümbüşüyle fotoğraf ve doğa tutkunlarını kendine çekiyor.

Asırlık çınar ağaçları, akarsu çevresinde sarıdan kahverenginin tonlarına kadar uzanan renk paletiyle ziyaretçilere muazzam bir manzara sunuyor. Yaprak dökümü ve su sesi, ziyaretçilere şehir stresinden uzaklaşma fırsatı veriyor.

Dağılcak Tabiat Parkı İşletme Müdürü Rıfat Akşahin, bölgede bulunan 3 asırlık çınar ağaçları altında dinlenme imkanı bulan ziyaretçilere dikkat çekiyor. Ayrıca, parkın özellikle gelin ve damatların dış çekim tercihi olduğunu ifade ediyor.

Günlük 600 kişiye yakın ziyaretçi ağırlayan park, doğaseverler ve fotoğrafçılar için eşsiz bir manzara sunuyor. Akşahin, bölgedeki doğa turizminin gelişimine katkı sağlayan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a teşekkür ederek, herkesi bu benzersiz manzarayı görmeye davet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir