Dağcıların gözdesi Van! Şimdi de Kelespi Dağı’na tırmandılar

Van’ın Gürpınar ilçesi sınırları içerinde bulunan 3 bin 100 rakımlı Kelespi Dağı’na Vadi Doğa Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri tırmanış gerçekleştirdi.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, her hafta Van’ın çeşitli güzelliklerini keşfetmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu hafta, 15 kişilik bir ekip Gürpınar ilçesindeki 3 bin 100 rakımlı Kelespi Dağı'na tırmandı. Kulüp Başkanı Ömer Demez, dağın zirvesinde Urartulara ait bir kale ve kaya mezarları bulunduğunu belirtti. Tırmanış sırasında, Kelespi Dağı'nın etkileyici tarihi kalıntılarına dair bilgiler edindiklerini ve köy sakinleriyle keyifli sohbetler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Başkan Demez, defineciler tarafından tahrip edilmiş kaya mezarlarının üzücü bir durum olduğunu vurgulayarak, Kelespi Dağı’nın zirvesindeki kalenin ve su sarnıçlarının hala ayakta olduğunu söyledi.

Ekip üyeleri, Urartu dönemine ait kalenin ve taş mezarların görüntüsüyle etkilendiklerini ifade etti. Katılımcılardan Mahmut Çelik ise tırmanışın keyifli ve başarılı olduğunu söyleyerek doğa etkinliklerine ilgi duyan herkesi bu deneyime davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir