Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı: Ahlat’ı bir haftada 50 bin kişi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı karşılık buldu: Ahlat’ı son bir haftada 50 bin kişi ziyaret etti.

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi zenginlikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıl dönümü etkinlikleri sırasında Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban tarafından yapılan çağrının ardından büyük bir ilgi gördü.

Bu çağrı sonucunda sadece bir hafta içinde 50 bin kişi Ahlat’ı ziyaret etti. Ahlat, açık hava müzesi konumundaki tarihi mekanlarıyla ünlüdür ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı da dâhil olmak üzere birçok önemli tarihi yere ev sahipliği yapar. Bu tarihi mekanlar, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Ahlat, “Anadolu’nun tapusu” olarak tanımlanırken, ziyaretçiler özellikle abidevi mezar taşlarındaki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazılar aracılığıyla tarihi bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu, Ahlat’ın tarih ve kültür zenginlikleri ile dolu bir destinasyon olduğunu gösteriyor.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Cumhurbaşkanımızın yakın tarihte 25 Ağustos’ta Ahlat’a teşrifleri ve bununla beraber tüm devlet kademelerini burada toplamaları, kuvvet komutanlarını, bakanlar kurulunu, valilerimizi burada toplamaları ayrıca sayın Devlet Bahçeli’nin ve mahiyetinin buraya teşrifleri aslında Türkiye sevdalılarının Ahlat’ta buluşmaları bize bir tek şeyi gösteriyor. Dün bütün milletimiz Ahlat’ta buluşarak Anadolu’yu fethetmişti, Anadolu’yu İslamlaştırmıştı, yurt haline getirmişti. Bugün bu Türk İslam yurdundan sesleniyoruz. Cumhurbaşkanımızın o çağrısına herkes zaten çok güçlü kuvvet veriyor ve teşrif ediyorlar. Ahlat da ev sahipliğinde hiç kusur etmiyor. Ahlatlılar ziyadesiyle ev sahipliğinde üzerlerine düşenleri yapıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir