Çorum Şehir Müzesi geçmişten günümüze ışık tutuyor

Çorum’un kültürel ve tarihi mirasını gün yüzüne çıkarmak amacıyla ziyarete açılan Şehir Müzesi, geçmişten günümüze ışık tutuyor

Şehir Müzesi’nde Hatti döneminden başlayarak tarımdan sanayiye, sağlıktan eğitime kadar şehrin tarihini ve kültürel dokusunu yansıtan birçok öğe yer alıyor.

Tarihi Veli Paşa Hanı içerisinde oluşturulan Şehir Müzesi, Ramazan ayı boyunca sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek

“Çorum’un tüm tarih serüveni sergileniyor

Hatti’lerden başlayarak günümüze kadar Çorum’un tüm tarih serüvenini Veli paşa Hanı’ndaki 15 oda içerisinde sergileneceğini ifade eden Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Tarımdan, sanayideki gelişmelere, sağlık alanından, eğitim alanına ve el sanatlarına kadar şehrimizin dünden bugüne taşıdığı birçok eşya burada sergileniyor. Ziyaretçiler, 8 bin yıllık tarih içerisinde ön plana çıkmış, şehrimizin yetiştirdiği değerleri balmumu heykelleriyle beraber görebilirler.” ifadelerini kullandı.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay aldı

Şehir Müzesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da onayını aldığını belirten Başkan Aşgın, “Sadece şehir müzesi tabela astığımız bir yer değil. Kültür Bakanlığı’ndan buranın özel bir şehir müzesi olduğuyla ilgili onayımızı aldık. Dolayısıyla tescilli bir müzemiz var. Şu an birçok eseri burada hemşerilerimiz görebilir. Dünden bugüne birçok farklı alanda bizim kültürümüzü, tarihimizi, Çorum’un yaşadığı objeleri ve eşyaları görebilirler.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir