Çok su harcayan turistlerin suyunu kestiler

İspanya hükümeti, Sotogrande’de tatil yapan turistlerin suyunu kuraklık önlemleri doğrultusunda kesti.Yetkililerin, turistlerin yerel halka göre 2 kat fazla su tükettiklerini öne sürmesi tepki çekti.

İspanya'da turistlerin gözdesi Costa del Sol'daki lüks Sotogrande bölgesinde kuraklığı gerekçe gösteren yetkililer çarşamba gününden itibaren 21.00'den sabah 07.00'ye kadar acil su kesintisi uyguladı. Duş, yemek pişirme ve temizlik gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kalan turistler tepki gösterdi.

İngiliz turist Rob Brummer, kesinti konusunda kendileriyle yeterli iletişimin sağlanmadığını söylerken, hayal kırıklığına uğradıklarını anlattı. İspanya Turizm Bakanlığı, tatilcilere su kullanımı konusunda uyarıda bulundu. Turistlerin, yerel halka göre neredeyse iki kat daha fazla su tükettiğine dikkat çekildi.

Su sıkıntısı karşısında harekete geçmediği gerekçesiyle yetkililere tepki gösteren turistler eleştirilerini sıraladı: “İspanya’da 2013’ten bu yana kuraklık yaşanıyor ancak ne ulusal, ne bölgesel ne de yerel yönetimler uygun bir önlem aldı. Bölgedeki hükümet umursamıyor. Yapabileceğimiz tek şey şikayet etmek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir