Çivril Işıklı Göl üzerinde dinlendirici bir gezinti

Denizli’de gezilecek en güzel yerlerden birisi Işıklı Gölü. Harika bir doğa adresi ve keşfetmeye değer. Üzerinde kayıkla mini bir gezinti yaparken su içerisindeki canlı yaşamını da tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Çivril Işıklı Gölü sadece su altındaki zengin canlı yaşamıyla değil aynı zamanda su üzerine çarşaf gibi serilen ‘lotus çiçekleriyle’ de herkesin ilgisini çekiyor. Yılın belirli dönemlerinde açan lotus çiçekleri harika bir görünüm oluşturuyor.

Lotus çiçekleri bizim bildiğimiz Nilüfer çiçekleri oluyor. Dünya üzerinde sayılı yerde kendine yaşam alanı bulan Nilüfer çiçeği Işıklı Gölü’nü de yaşam alanı olarak seçmiş. Bu sebeple turistler hem kayıkla göl çevresini gezerken hem de bu türüne az rastlanan çiçekleri keşfediyor.

Çivril Işıklı Gölü

Işıklı Gölü Büyük Menderes Nehri, Karanlık Dere ve Kuti Çayı ile beslenir. Zengin canlı türüne ev sahipliği yapan gölde su kuşları yıl boyu yaşam sürer. Küçük Baladan, Alaca Balıkçıl, Küçük Ak Balıkçıl, Büyük Ak Balıkçıl, Erguvan Balıkçıl, Çeltikçi, Boz Kaz, Angıt, Pasbaş Dalağan, Deniz Kartalı, Saz Delicesi, Kızıl Şahin, Uzunbacak, Gülen Sumru, Bıyıklı Sumru, Akkanatlı Sumru, Kır İncirkuşu önemli örneklerdir. 

Denizli Işıklı Gölü

IŞIKLI GÖLÜ’NE NE ZAMAN GİDİLİR?

Eğer gölde çiçekleri görmek isterseniz Haziran Temmuz aylarında gidebilirsiniz. Ancak gölün çevresinde keşfedilecek canlı yaşamını her mevsim yakından gözlemleyebilirsiniz.

Gölde kayıkla keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

IŞIKLI GÖLÜ NEREDE?

Işıklı Gölü Denizli’nin Çivril ilçesinde yer alıyor. deniş bir düzlükte bulunan göle ulaşım kolay odluğu için ziyaretçilerin uğrak yeri konumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir