Çin pazarı turizmde yükselişe geçti

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve TÜROB, seyahat platformu Trip.com’un konaklama sektörüyle iş birliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla bir tanışma etkinliği düzenledi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizmde Çin pazarının 2024 yılında yeniden yükselişe geçtiğini ifade etti.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuşma yapan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Trip.com’un Türkiye’ye yönelik faaliyetlerini yoğunlaştırmasının Çin pazarında gelen turist sayısının arttırılması yönünde olumlu tepki yapmasını beklediklerini belirtti.

“Tüm ülkeler Çinli turist rekabetinde”

Çinli turistlerin yurt dışı seyahatlerinde kişi başı ortalama harcama tutarının 3 bin dolara kadar ulaşabildiğine dikkat çeken Eresin, “Çin, dünyada en fazla seyahat harcaması yapan ülkeler sıralamasında en üst sıralarda yer aldığı için bütün ülkeler Çinli turist alabilmek için rekabet halinde. Yurt dışına çıkışlarda ağırlıklı yaş grubu yüzde 25 ile 25-35  yaş ve yüzde 10 ile 60-65 yaş olarak öne çıkıyor. Rezervasyon yapma süreci ise 28 gün öncesini kapsıyor. Ülkelerin tanıtım ve pazarlama çalışmalarında bu veriyi dikkate aldıklarını gözlemliyoruz.” şeklinde ifade etti.

“Kısa vadeli hedef 600 bin”

Müberra Eresin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2022’de Ocak-Ekim döneminde Çin Halk Cumhuriyeti’nden ülkeye gelen ziyaretçi sayısı 70 bin 844 iken, bu sene 10 ayda 198 bin 807’ye ulaştığı bilgisini paylaştı.

Söz konusu rakamın çok ciddi bir artış olmakla birlikte halen 426 bin Çinlinin ziyaret ettiği 2019’un gerisinde olunduğunu kaydeden Eresin, “İlk hedefimiz bu sayıyı aşmak ve kısa vadede 600 bin düzeyine ulaşabilmektir. Memnuniyetle dile getirmeliyim ki salgın sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TGA tarafından Çin’de tanıtım çalışmalarına ara verilmedi ve özellikle bu yıl tanıtım alanında da fazla çalışma yürütüldü.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir