Çikolata Müzesi turizme katkı sağlıyor

Bodrum’da bulunan ve tanınmış kişilerle turistik yerlerin çikolatadan yapılan heykellerinin yer aldığı müze, yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor

Yaklaşık 700 metrekarelik bir alana yayılan müzede Bodrum Kalesi, Milas Baltalı Kapı, İztuzu Plajı, Halikarnas Mozolesi gibi birçok tarihi ve turistik alanların çikolatadan yapılan minyatür heykelleri yer alıyor.

Eserlerin zeminlerinde ve kaplamalarında bitter çikolata, kakao tozları ve beyaz fil dişi çikolata kullanıldı

Müze sahibi Onurcan Köksal, Bodrum, Safranbolu, Bursa ve Samsun olmak üzere 4 şubelerinin olduğunu, Bodrum ve Milas başta olmak üzere Muğla’nın 13 ilçesine ait tarihi yapıları çikolatadan sanat eserine dönüştürdüklerini belirterek, “700 metrekarelik işletmemizde bu eserleri yaparken 7 ton çikolata kullandık. Bunun nedeni ise kadınlar 5-7, erkekler ise 8-10 dakika müzedeki bu yoğun çikolata kokusuna maruz kaldığında günlük ihtiyacı olan mutluluk hormonunu salgılayabiliyor. Müzemizden de o şekilde mutlu ayrılabiliyorlar. Bizde sloganımızı ‘Mutluluğa giden yol çikolata müzesinden geçiyor’ olarak belirledik.” dedi.

Çikolata Müzesi 3 yılda 60 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı

Çikolata Müzesi 3 yılda 60 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı Köksal, “Müzemizin iklimlendirme sistemi sayesinde nem alıcılarla nemi alınıyor, fanlarla havalandırması yapılıyor, yazın 29 derecenin üzerine çıkmıyor, kışın da 6 derecenin altına düşürmüyoruz. Müzemizde ünlü isimlerin bu bölgeye renk ve değer katmış insanların çikolatadan portrelerini, heykellerini yaptık. Aynı zamanda bir kültür turizm yolu oluşturduk. Muğla’nın 13 ilçesinin de eserlerini burada çikolatadan işledik. Bugüne kadar Belçika, Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelere çikolata gönderdik. Müzemizi yaklaşık 3 yılda yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 60 bine yakın kişi ziyaret etti.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir