Cezbedici glamping tatil rotaları

İngilizce kelimelerden türeyen glamping,  ‘cazip’ anlamına gelen ‘glamourous’ ve ‘camping’ yani ‘kamp’ sözcüklerinin birleşmesinden oluşuyor. Kelimenin anlamından anlaşılacağı gibi glamping size lüks ve cazip kamp deneyimi sunuyor.

Günümüzde yaygınlaşan kamp deneyiminin tarihi eskiye dayanıyor. Glampingin tarihine baktığımızda ilk olarak 16.yüzyılda kralların çadır konaklamalarında görüyoruz.

Daha sonra ise 1900’lü yıllarda Afrika’ya giden Avrupalı ve Amerikalı gezginlerin glamping konaklamasıyla karşılaşıyoruz. Bu gezginler hem doğayla iç içe bir tatil geçiriyor hem de konforlu lüks çadırlarının keyfini çıkarıyorlardı.

Alışıldık kamp deneyimlerinizden sıkıldınız mı? Eğer sıkıldıysanız glamping tatili tam size göre!

Günümüzde ise giderek yaygınlaşan glamping, modern zamanın eğlence anlayışına da hitap ediyor. Alışıldık kamp deneyimini farklı boyutlara taşıyan glamping; günümüzde çadır, bungalov ve karavan gibi konaklamaları da kapsıyor.

Türkiye’de ve dünyada yer alan glamping alanları size birçok konfor sunuyor. Doğa sporu odaklı aktiviteler, otantik masaj ve gayet lüks bir şekilde konaklama imkanı sağlıyor.

Her yıl binlerce kişi glamping turizmini canlandırıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan glamping tesisleri yoğun ilgi görüyor. Sizler için ülkemizde ve dünyana bulunan glamping yapacağınız yerleri keşfettik. Haydi gelin bu muhteşem tatil seçeneğini nerede yapabileceğinizi anlatalım.

LONGOSPHERE

Longosphere, Kırklareli ilçesine bağlı İğneada da bulunan Longoz Ormanları Milli Parkı’nda yer alıyor. Türkiye’nin en büyük glamping tesisi olma özelliğini taşıyan Longosphere, ziyaretçilerine doğada huzur ve konforlu bir şekilde tatil yapma imkanı sağlıyor.

Longosphere; sahiliyle, yemyeşil bitki örtüsüyle, gölleriyle, otantik sincap ve kaplumbağa çadırlarıyla eşsiz bir doğa içerisinde bulunuyor. Çadırların panaromik tavan görüntüsü de gökyüzünü odaya taşıyor.

Yemyeşil bir doğa içesinde konforlu bir tatil yapmak isteyenler, her mevsim Longoz Ormanları Milli Parkı’na akın ediyor. Ziyaretçiler, doğanın kendilerine sunduğu nimetlerden faydalanarak huzur içinde Longosphere’den ayrılıyor.

BONJUK BAY

Bonjuk Bay, Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan Marmaris’e, 17 kilometre mesafede  yer alıyor.  Ege Denizi’nin koylarına kurulmuş olan muhteşem güzellikteki glamping tesisi, insanların ruhlarını ve bedenlerini arındırmayı amaçlıyor. Tesiste ziyaretçileri birçok deneyim bekliyor. Yoga, dalış, orman koşusu, bisiklet turu ve tertemiz bir koyun yanında konaklama imkanı.

Bonjuk Bay tesisinde sizi 4 konaklama seçeneği karşılayacak. Taş ev, bungalov, lotus çadırı ve safari çadırı. Bu konaklama seçeneklerinden birini tercih edip, cezbedici bir tatil yapabilirsiniz. İçerisinde yer alan restoranda ise birbirinden lezzetli yemekler servis ediliyor. Bonjuk Bay’da hem ruhunuzu hem de karnınızı doyuracaksınız.

KOZLUYALI

Çanakkale’ye bağlı Midilli Adası’nın merkezine konumlandırılmış olan Kozluyalı, masalsı bir görünüme sahip glamping tesisiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Kaz Dağları’nın Edremit Körfezi’ne bakan Kozluyalı, 2 bin 500 yıllık yerleşim yeri olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Kozluyalı’nın eteklerine kurulmuş olan glamping tesisi konaklama seçenekleriyle de şaşırtıyor. Turkuaz rengindeki Ege Denizi’nin hemen yanında bulunan tesis, balkabağı ve piramit çadır konaklamasıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Balkabağı çadırı içerisinde konaklamak biraz şaşırtıcı gelebilir ama gayet konforlu diyebiliriz.

Denize açılan zeytinliklerin arasına kurulmuş olan glamping tesisi, size harika bir deneyim yaşatacak.  

SİNGİTA LUXURY LODGES

Egzotik bir glamping tatili yapmaya hazır mısınız?

Tanzanya’da bulunan Singita Luxury Lodges, size hem egzotik hem de lüks bir glamping tatili yapmanızı sağlıyor. Kendinizi safaride gibi hissedeceğiniz bu tatil, adeta başınızı döndürecek.

Lüks konforlu mobilyalarıyla, huzur verici kaplıcalarıyla ve şık atmosferiyle harika bir tatil geçireceksiniz. Singita Luxury Lodges, ziyaretçilerine muhteşem yöresel yemekler ve içleri ferahlatacak lezzetli kokteyller sunuyor.

Sizler de lüks glamping tatili deneyimine kendinizi hazır hissediyorsanız, Singita Luxury Lodges’i tercih edin.

SANDAT GLAMPİNG TENTS

Endonezya’da yer alan Sandat Glampin Tents, yeşil ormanlarıyla ve şifalı sularıyla ünlenen glamping tesisi.

Bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi dinlendirebileceğiniz hayranlık uyandıran glamping tesisi, yarı çadır yarı bungalov konaklama tarzını ziyaretçilerine sunuyor.

Kişiye özel bulunan havuzları da burayı vazgeçilmez kılıyor. Havuzun ayarlanabilir sıcaklığıyla da ziyaretçiler kışın da havuza girebiliyor.

Yoga ve SPA imkanı da sağlayan Sandat Glamping Tents, kendizi evinizde gibi hissettirecek. Hatta evinizde bu kadar konforlu konaklama imkanının olmadığını fark edeceksiniz. Yarı çadır yarı bungalov tarzdaki evlerde teras da bulunuyor. Burada büyüleyici bir doğa karşısında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir