Cehennem Deresi cazibe merkezi olmayı hedefliyor

Şırnak’ta yer alan Cehennem Deresi’nin, Cam Seyir Terası Projesi ile cazibe merkezi olması hedefleniyor

Cam Seyir Terası adrenalin tutkunlarını ağırlayacak

Yapılması planlanan Cam Seyir Terası Projesi ile Cehennem Deresi ve Dicle yürüyüş rotasındaki kanyonlar turizme kazandırılacak.

Cehennem Deresi turizme kazandırılacak

Şırnak Valisi Cevdet Atay, doğal güzellikleri ve yürüyüş alanları ile kent turizmine kazandırılması amaçlanan alanda incelemelerde bulundu.

“Proje için çok yakında çalışmalara başlanacak”

Alanın Cehennem Deresi’ni gören bir bölge olduğunu belirten Vali Atay, “Burası turizm potansiyeli olan bir yer. Geçmişte buralarda maalesef bizi üzen olaylar olmuş. Ama şimdi gayet huzurlu gayet sakin ve bizim kontrolümüzde. Şunu da belirtmek istiyorum; devletin huzur ortamını getirdiği yere çok şükür, vatandaşlarımız da bu huzura sahip çıkıyor. Huzuru burada vatandaşımıza emanet ediyoruz. Buralara huzur ile beraber, eksik olan altyapısını, yollarını ve bunun yanında turizm amaçlı yapılacak olan ahşap terasımız ve cam terasımız bulunmak üzere bu bölgeye kazandıracağımız turizm unsurları söz konusu” dedi.

Cehennem Deresi Tabiat Parkı olarak tescilleneceğini ifade eden Vali Atay, “Ondan sonra buraya yönelik projeler olacak. Projeler içinde 12-13 kilometrelik insanların yürüyüş yapacağı parkurlar ve aynı zamanda vadiye inebilecek yürüyüş merdiveni söz konusu olacak. Burası tam bir tabiat cenneti, muhteşem bir yer. Biz bu işleri yaptıktan sonra vatandaşlarımızın buraya ciddi anlamda rağbet edeceklerine inanıyorum. Çünkü bu bölge bu havza insanların merak ettiği bölgeler” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir