Çanakkale’yi ziyaret edenler 1915 Siper Canlandırması ile zafer ruhunu yaşayacak

Çanakkale’ye gelen ziyaretçiler, 1915 Siper Canlandırması ile Çanakkale ruhunu yaşayacak.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası Alçıtepe köyü 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi arkasında düzenlenen 1915 Siper Canlandırması yaklaşık 10 gün sonra ziyarete açılacak.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’na gelen ziyaretçiler, 1915 Siper Canlandırması projesiyle, Çanakkale Kara Savaşları’nda düşmana geçit vermeyerek tarih yazan kahraman Mehmetçiğin anıları, günlükleri ve dönem fotoğrafları seçilerek, yaşanan 1 gün siperlerde Çanakkale ruhunu yaşayacak.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’na gelen ziyaretçilere, 108 yıl önce kahraman Mehmetçiğin düşmana geçit vermeyerek destan yazdığı Çanakkale ruhunu anlatmak için çalışmalarına devam ediyor.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası Alçıtepe köyü 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi arkasında düzenlenen 1915 Siper Canlandırması projesi tamamlanmasının ardından yaklaşık 10 gün sonra ziyarete açılacak. 1915 Siper Canlandırması projesiyle, Çanakkale Kara Savaşları’nda düşmana geçit vermeyerek büyük tarih yazan kahraman Mehmetçiğin anı ve günlükleri ve dönem fotoğrafları seçilerek siperlerden yaşanan 1 günü anlatılıyor. Çanakkale Savaşları’ndan kalma görsel, fotoğraf, siper görüntüleri ve harp ceride ve raporlarına bakılarak oluşturan senaryo çerçevesinde o dönemin canlandırması yapılıyor. Canlandırma siperleri 330 metre uzunluğunda ve 12 bölümden oluşuyor.

Canlandırma kısmında; gözetleme, bekleyen askerler, makineli tüfek, dinlenen askerler, gözetleme-2, karargah, lağım tünel girişi, taarruza kalkan askerler, cephanelik, yıkılan siperde şehitlerimiz, piyadeler ateş ediyor ile karavanda çorba içen askerler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir