Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlanan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı”, Eskişehir’de ziyaretçileriyle buluştu.

Şu ana kadar Türkiye’yi 2 kez turladı

Çanakkale Savaşları’ndaki kahramanlıkların ve yaşananların anlatılması amacıyla Türkiye turuna çıkan tır, Eskişehir’de Vilayet Meydanı’na park etti.

Yaklaşık 4 yılda 81 ilde 700 bine yakın ziyaretçi ağırladı

İçinde Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin, resimlerin, fotoğrafların, Çanakkale askeri heykeli ile videoların gösterildiği ekranların bulunduğu müze, özellikle çocuk ve gençler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Sergilemede kullanılan 97 objenin Tarihi Alan Başkanlığı envanterinden temin edildiği tırda, “Vatan Bizi Çağırıyor”, “Göğsünde İman Elinde Süngü”, “Düşmanını Tanı”, “Şanlı Boğaz Zaferi”, “Şeref Türklerindir”, “Cehennemi Göğsünde Söndürenler” ve “Dünden Bugüne” bölümleriyle o dönemde yaşananlar gösteriliyor.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 4 gün boyunca 09.00-17.00 arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesinin Teknik Sorumlusu Necmican Akyıldız, şu bilgileri verdi:

“Müzemiz 7 vitrinden oluşuyor. Vitrinlerimiz, kronolojik sırayla ilerliyor. İlk vitrinlerimiz savaş öncesi, savaş çağrısı yaptığımız bir vitrinimiz. İkinci vitrinimizde, Türk askerimizi tanıyoruz. Üçüncü vitrinimizde, düşman askerleri tanıyoruz. Kullandığı ekipmanları görüyoruz. Dördüncü vitrinimizde ise deniz savaşlarını işliyoruz. Beşinci vitrinimizde de kara savaşları. Altıncı vitrinimizde, komutanlarımıza saygı ve yedinci vitrinimizde de savaş sonrası kalan ekipmanları görüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir