Çamlıca Kulesi’ne yoğun ilgi: Ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un silüetini panoramik manzaralarla sunan Çamlıca Kulesi’nin 3 yılda 1 milyon 800 bin kişiye ev sahipliği yaptığını duyurdu.

Avrupa’nın en yüksek kulesi

29 Mayıs 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış olan Çamlıca Kulesi; 369 metrelik uzunluğu, deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek kulesi olma özelliğini taşıyor.

Kuleyi ziyarete gelenler, çok boyutlu İstanbul filmi “Seyyah 360” ve katılımcılarına Ay’ın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi yaşatan dijital temapark “Hedef Ay” ile kulede keyifli zaman geçirme şansını yakalıyorlar.

İstanbul’un silüetini, tarihi simgelerini ve doğal güzelliklerini panoramik manzaralarla sunan kulenin ziyaretçi akınına uğradığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “29 Mayıs 2021’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Çamlıca Kulesi’ni bugüne kadar 1 milyon 800 bin kişi ziyaret etti.” ifadesini kullandı.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kulede ziyaretçilerin ortalama gezi sürelerinin 1-1,5 saate ulaştığını belirten Uraloğlu, “Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi sayılarındaki artış, şehrin yükselen turizm potansiyelini de ortaya koyuyor. Özellikle yaz aylarında ve tatil dönemlerinde ziyaretçi sayıları artıyor. Kulenin farklı bölümlerinde, özel günler de dahil olmak üzere birçok etkinlik düzenleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Uraloğlu, en gelişmiş insansı robotlardan olan Sophia’nın, geçen aylarda kulede radyodan canlı yayın yapmasıyla bir ilke imza atıldığına da işaret ederek şunları kaydetti:

“Ayrıca İstanbul’un manzarasına ek olarak, farklı noktaları panoramik olarak izleme deneyimi yaşatan çok boyutlu Seyyah 360 ve ayın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi yaşatan dijital tema park ‘Hedef Ay’ ile de ziyaretçiler kulede keyifli zaman geçirme imkanı buluyor. Renkli etkinlikleri, teknik özellikleri ve mimarisiyle Çamlıca Kulesi, İstanbul’un yeni simgelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir