Çağlayandibi Şelalesi sıcak yaz günlerinde serinletiyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan Örümcek Ormanları’ndaki Çağlayandibi Şelalesi, buz gibi suları ve serinleten havasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen vatandaşlar şelaleye akın ediyor.

2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi ilçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alıyor. Alana 150 metrelik keyifli bir yürüyüşün ardından ulaşılıyor. 15 metre yükseklikten dökülen su ziyaretçilerine seyrine doyulmaz anlar yaşatıyor.

“Buraya gelen pişman olmaz”

Bölgenin el değmemiş doğal yapısıyla dikkat çektiğini söyleyen Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi Mümin Yılmaz, “Burası Kürtün ilçesi Yeşilköy sınırları içerisinde yer alan insan eli değmemiş, tamamen doğal olan Çağlayandibi Şelalesi. Buraya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin pişman olmayacağı bir mekân. 500 yıllık tarihi olan ağaçları ve şelalesiyle ziyaretçileri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Doğa tutkunları için ideal”

Çağlayandibi Şelalesi’nin saklı bir cennet olduğunu ifade eden Halil İbrahim Coşkun, “Kürtün ilçesini yıllardır ziyaret ediyorum ama burada böylesine bir saklı cennetin olduğunu bilmiyordum yeni gelmek nasip oldu. Çok güzel bir yer hem turistler için hem de Gümüşhane için bir değer. Benim buraya geleceklere tavsiyem mutlaka ziyaret etmeleri. Doğa tutkunlarının mutlaka burayı görmesi gerekiyor” dedi.

“Rüzgarla şelaleden sıçrayan su serinletiyor”

Şelalenin stres atmak için birebir olduğunu dile getiren Zeynep Topar, “Buradan arkadaşlarım resim ve video atıyordu çok merak ettim ben de görmek istedim ve geldim. Yeşillik ve doğayı sevenlerin kesinlikle burayı ziyaret etmesini isterim. Stres atmak için birebir insan burada kendisini doğaya bırakıyor. Rüzgârla birlikte şelalenin suları insanın yüzüne geliyor bu da insanı ferahlatıyor, çok güzel” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir