Büyüleyici bir yaz rotası: Kaş

Kaş, doğal güzellikleri ve yürüyüş rotalarıyla; Türkiye’nin turistik mekânlarının başında gelmektedir. Türkiye’nin güneybatısında yer alan bu tatil beldesinde yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır.

  • Likya Yolu’nda yürüyüş

Kaş, Likya Yolu’nun geçtiği mekânlardan biridir. Likya ve Karia yolları rotalarında doğa yürüyüşleri yapmak, bölgenin tarihini öğrenmek açısından ziyaretçilere katkı sağlar. Bu aktivitelerin dışında bölgede paraşütçülük ve tekne turları da oldukça yaygınlaşmıştır.

  • Batık Şehir dalışı

Deniz altı canlı çeşitliliği ile ünlü olan Kaş,  su altında görsel bir şölen yaşamanıza imkân sağlıyor. Kaş Limanı’ndan kalkan Kekova tekne turlarına katılarak su altında kalan bir antik kenti izleyebilir, renkli deniz canlılarını keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda iskelenin solundaki yolu takip ederek Batık Kral Mezarları’nı görebilir, kaleye çıkarak eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Kaş antik kentleri

Hem kültür hem de deniz tatili yerlerden biri olan Kaş ve çevresinde antik kent zenginliği oldukça fazladır. Tarihi antik kentler denilince akla gelenler arasında; Patara, Myra, Antiphellos, Phellos, Aperlai, Simena(Kaleköy) ve Batık Şehir sayılabilmektedir.

  • Kaş Limanı

Kaş’ın merkezinde yer alan liman bölgesi, deniz ürünleri eşliğinde yemek yiyebileceğiniz ve size şehrin dokusunu anımsatan hediyeler alabileceğiniz çeşitli mekânlarla çevrilidir.

  • Meis Adası

Kaş’tan hareketle tekne ile yapacağınız yolculuk sonucunda Yunanistan’a bağlı olan Meis Adası’na ulaşabilirsiniz. Burada yerel tatları ve plajları keşfedebilirsiniz. Yunan adası olan Meis’e oldukça yakın olan Kaş’ta gün batımını izleyebilirsiniz.

  • Saklıkent Kanyonu’nda yürüyüş

Saklıkent Kanyonu boyunca serin sularda yürüyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.  Saklıkent’i görmek için Kaş’tan hareket eden safari turlarına katılabilirsiniz. 

  • Plajlar

Turkuaz rengiyle dikkati çeken Kaputaş Plajı, kilometrelerce uzunlukta olan Patara Plajı ile İnceboğaz, Akçagerme, Büyük Çakıl, Küçük Çakıl ve Seyret Çakılı plajları çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Patara Plajı’nı ve Patara Antik Tiyatro’yu ziyaret ederek şehrin tarihi dokusunu keşfederken güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaş, doğal ve tarihi zenginlikler ile dolu bir bölgedir. Antalya’nın batısında bulunan; berrak denizi, antik kentleri ve daha sayısız güzelliğiyle hepimizin gözde rotalarından olan Kaş’ta kendi ilgi alanınıza göre aktiviteler bulabilirsiniz. Doğanın renklerini yansıtan bu tatil beldesinde, tarihi ve doğal güzellikler eşliğinde bir mola verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir