Büyük Dönüşümün Coğrafyası: Taş Tepeler

Yerleşik hayatın başlangıcına, anıtsal yapılarına ve gelişkin toplumlarına ev sahipliği yapan Taş Tepeler ile ilgili yapılan yeni araştırmalar ve bu araştırmalar sonucunda elde edilen ilk sonuçlar İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nde yeniden ele alınıyor.

Şanlıurfa’da 200 kilometreye yayılan ve Taş Tepeler olarak adlandırılan 12 farklı bölgede tarih öncesi dönemdeki insanların günlük hayatlarından inanç dünyalarına kadar geniş bir alanda insanlığın bilgi birikimi gün yüzüne çıkarılıyor. Yurt içi ve yurt dışından farklı kurumlar iş birliği yaparak insanlık tarihinin yeniden yazıldığı Taş Tepeler projesi için yeni araştırmalar ve sonuçlar ortaya koyuyor. Son gelişmeler ışığında kazı alanında çalışmalar yapan Göbeklitepe ve Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, Sayburç Kazı Başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan, Sefertepe Kazı Başkanı Doç. Dr. Emre Güldoğan ve Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi’nden Arkeolog Lee Clare’nin sunumları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmazın katılımıyla 12 Ocak’ta gerçekleşiyor.

Göbeklitepe, Karahantepe, Sayburç ve Sefertepe’deki yeni araştırmalarının ele alınacağı konferans Cuma günü saat 10.00’da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nin harika atmosferinde gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir