Burdur’da develer İnsuyu Mağarası’na indi

Burdur’da Turizm Haftası, Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası’nda yapılan temsili Yörük göçü ile başladı.

Türkiye genelinde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Burdur’da da coşkuyla karşılandı. İlk turizm mağarası olan İnsuyu Mağarası’nda gerçekleştirilen etkinlik, develer eşliğinde yapılan Yörük göçüyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ve Burdur Valisi Türker Öksüz tarafından konuşmalar yapıldı. Kutlama programında Yörük çadırı olarak bilinen kıl çadırda çalgılar çalınıp türküler söylendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Gürsoy, 2023 yılında turizmde %35,42’lik bir artışla Burdur’un Türkiye’de öne çıktığını belirtti. Turizmin “bacasız fabrika” olarak nitelendirildiği şehirlerden biri olan Burdur’un, butik turizm kenti olma yolunda adımlar attığını vurguladı. Ayrıca, sürdürülebilir turizm belgeleme çalışmalarında Türkiye’de öncü olduklarını ve gül turizminde önemli bir artış yaşandığını paylaştı.

Vali Öksüz ise, Turizm Haftası’nın Burdur’un eşsiz doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini ön plana çıkardığını belirtti. Hedeflerinin yılda 1 milyon turisti ağırlamak olduğunu ifade etti ve Burdur’un turizmdeki potansiyeline vurgu yaptı.

Burdur, özellikle Salda Gölü, lavanta ve gül bahçeleri, antik kentleri ve yöresel yemekleriyle yerli ve yabancı turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir