Burası Amerika değil Kapadokya hiç değil!

Milyonlarca yıl boyunca su ve rüzgarın yavaş yavaş yonttuğu Narman Peri Bacaları, eşsiz güzellikleriyle adeta bir gizem diyarı gibi keşfedilmeyi bekliyor.

Doğu Anadolu’da benzersiz bir fenomen olan bu peri bacaları, Erzurum’un Narman ilçesinde bulunuyor ve yaz aylarında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kırmızı Periler Diyarı olarak da bilinen bu doğal oluşumlar, ilk bakışta Kapadokya’yı anımsatan bir büyüye sahip. Ancak, Narman Peri Bacaları artık sadece doğa severlerin değil, gezginlerin de ilgisini çeken bir durak haline geldi.

Bu eşsiz yapılar, milyonlarca yıl önce rüzgar ve erozyonun etkisiyle oluştu ve zamanla kırmızı renkleriyle büyüleyici bir hale geldi.

Kanyonun yanında konforlu bir sosyal tesis ve piknik alanı da bulunuyor. Narman Peri Bacaları, Amerika'daki Colorado Grand Kanyon'a benzerliği ile de dikkat çekiyor ve her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Kapadokya’daki peri bacalarıyla farklılık gösteren Narman’dakiler, akarsuların birikimi sonucu oluştu ve kırmızı renkleri, içlerindeki demirin oksitlenmesinden kaynaklanıyor.

Bu muhteşem doğa harikası, sadece peri bacalarıyla değil, etrafındaki vadileri, yerel bitki ve hayvan çeşitliliğiyle de keşfedilmeyi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir