Burada yaz bitmedi: Sakin Kent tıklım tıklım

Muğla’da yer alan Sakin Kent ünvanlı Ula’nın Akyaka Mahallesi’nde yazdan kalma günler yaşanıyor. Akyaka’nın sahilinde yaz sezonu yoğunluğu devam ederken, Kadın Azmağı’nda tekne turları da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Günübirlik tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Akyaka Mahallesi’nde isteyen deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor, isteyen Kadın Azmağı’nda tekne turuna çıkıyor. Hava sıcaklığının 28-30 derece arasında değiştiği Akyaka’ya tur otobüsleri ile Türkiye’nin dört bir yanından Muğla’ya gelen vatandaşların mutlaka Azmak tekne turuna katıldığı Akyaka’da tekneciler yaz sezonunun uzamasından memnun.

Çok kısa bir sahili olmasına rağmen, hafta içi ve hafta sonu tamamen dolan sahilde tatilciler Gökova Körfezi’nin ılıman esintisinde hem güneşleniyor, hem de denize giriyor. Günübirlik gelen tatilcilerden büyük bölümü deniz, kum ve güneş yerine tekne turlarını tercih ediyor. Akyaka Azmak Tur ve Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifinin yaklaşık 20 teknesi gün boyu yaklaşık 45 dakikalık tekne turu için sürekli müşteri taşıyor.

Balıkesir Bandırma’dan Muğla’ya tur otobüsü ile geldiklerini belirten vatandaş, “Tek kelime ile muhteşem. Kaptanımız da çok güzel anlattı. Burası yaşanılması ve görülmesi gereken bir yer. Mutlaka bekleriz” dedi.

Akyaka Azmak Tur ve Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kaptan Şadi Durmaz, iklim değişikliğinin tüm dünyada olduğu gibi Muğla’nın da bundan etkilendiğini belirterek, “Akyaka’da bitmeyen yaz yapmışlar. Kalabalık ve hareketli bir ortam var. Akyaka ara durak. O konuda şanslıyız. Marmaris’e geçen, Datça’ya geçen, Fethiye’ye geçen dönüşte buraya uğrayanlar bir Azmak turu yapalım diyorlar. O konuda şanslıyız. Teknelerimiz de yeni, güneş enerjili ve doğa dostu. Çevreci bir tekne” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir