Bulutlara komşu dünyanın en yüksek binaları

Dünyanın en yüksek 10 binası olan Burj Khalifa, Şangay Kulesi, Kraliyet Saat Kulesi, Ping An Uluslararası Finans Merkezi, Goldin Finance 117, Lotte World Tower, Guangzhou CTF Finans Merkezi, One World Trade Center (Özgürlük Kulesi), Tianjin CTF Finance Center ve China Zun gökdeleni bulutlara komşu görüntüsüyle nefes kesiyor.

İşte dünyanın en yüksek binaları…

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde bulunan Dünya’nın en uzun binası Burj Khalifa.
Çin’in Şangay kentindeki 632 metre uzunluğundaki Şangay Kulesi.
Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde 2011 yılında açılışı gerçekleşen dünyanın en yüksek 3. binası konumunda bulunan Kraliyet Saat Kulesi.
Çin’in Shenzhen kentinde Çin’in en yüksek 2. dünyanın ise en yüksek 4. binası olan Ping An Uluslararası Finans Merkezi.
Çin’in Tianjin kentindeki 597 metre yüksekliğe sahip ve 128 katlı yapımı tamamlanmamış bir gökdelen olan Goldin Finance 117.
Güney Kore’nin başkenti Seul’de, 555 metre yüksekliğinde ve 123 katlı, Dünya’nın en yüksek 5’inci binası olarak bilinen Lotte World Tower.
ABD’nin New York şehrindeki Dünya Ticaret Merkezi kompleksinin yerine inşa edilen One World Trade Center (Özgürlük Kulesi).
Çin’in Guangzhou kentindeki dünyanın en yüksek 8. binası konumunda bulunan Guangzhou CTF Finans Merkezi.
Çin’in Tianjin kentindeki yapımı 2019’da tamamlan 530 metre yüksekliğe sahip ve 100 katlı gökdelen Tianjin CTF Finance Center.
One World Trade Center (Özgürlük Kulesi), Tianjin CTF Finance Center ve China Zun gökdeleni görüntülendi. Fotoğrafta, Çin’in başkenti Pekin’de 109 katlı China Zun gökdeleni.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir