Bu sergide toprağın motifleri çiniye yansıdı

Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nin eğitmenlerinden çini sanatçısı Gül Camadan ve soğuk porselen çiçek tasarımcısı Fatoş Sarpkaya’nın “Toprağın Motifleri” sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

57 eserden oluşan sergi, Türkiye’nin endemik bitkilerini geleneksel çini ve soğuk porselen sanatıyla harmanlıyor ve 6 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide, çini sanatıyla endemik bitkileri resmeden Gül Camadan’ın öğrencileri ve soğuk porselen çiçek tasarımcısı Fatoş Sarpkaya’nın eserleri yer alıyor. Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve iş, sanat ve cemiyet dünyasından pek çok isim katıldı.

Sergi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetişen endemik bitkileri geleneksel el sanatlarıyla vurgulayarak bu bitkilerin korunmasına dikkat çekiyor. Aynı zamanda doğal çevrenin korunması ve kültürel mirasın önemini vurgulayarak ziyaretçilere hem görsel bir şölen sunmayı hem de bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Bakan Göktaş, açılış konuşmasında kadınların sanattaki önemine vurgu yaparak serginin kadınların varlığını göstermesi açısından değerli olduğunu belirtti. Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi'nin kadınlarla yürüttüğü çalışmaları da takdirle karşıladı.

Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Zeliha Özkök Arda, doğanın güzelliklerini sanatla buluşturarak eşsiz bir sergi düzenlediklerini ifade etti.

Eğitmen Gül Camadan, Türkiye’nin endemik çiçeklerini çini sanatıyla buluşturmak için 17 kadınla 6 ay boyunca çalıştıklarını ve 57 eserin ortaya çıktığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir