Bu müze çocuklara evrensel değerleri öğretiyor

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü,” çocuklara doğa, çevre bilinci, insan ilişkileri ve toplumsal sorumluluk gibi evrensel değerleri öğretmeyi hedefleyen bir proje olarak faaliyetlerine başladı. Müze, zengin içeriği ve etkileşimli eğitim programları ile çocuklara unutulmaz bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Müze, 2 bin 980 metrekarelik alanda Paleontoloji Adası, Entomoloji Adası, Buzul Adası ve Kazı Alanı gibi tematik alanlara ayrılmış. Farklı sergi alanları aracılığıyla çocuklara evrensel değerleri benimsetmeyi amaçlıyor. Paleontoloji Adası'nda dünya tarihi fosillerle öğretilirken, Entomoloji Adası'nda günümüz böcekleri hakkında bilgiler paylaşılıyor. Buzul Adası ve Kazı Alanı ise buzul devri, nesli tükenmiş hayvanlar ve arkeolojik kazıların detaylarına odaklanıyor.

Müzenin iç alanlarındaki sergiler arasında Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik, Saygı ve H2O, Doğruluk ve Pinokyo, Dostluk ve Çiftlik gibi temalar bulunuyor. Eğitim programları ise Finlandiya Modeli’ne dayalı olarak hazırlanmış ve uzmanlar tarafından özenle planlanmış.

Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, haftanın 6 günü ziyaretçilere açık, Pazartesi hariç diğer günlerde hafta içi 8.30 - 17.00, hafta sonu ise 09.30 - 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir