Börtlüce Mağarası bölge turizmine kazandırılacak

Manisa’daki Börtlüce Mağarası’nın haritalama ve yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi turizme kazandırılması için çalışmalar yapılacak.

Manisa’nın Kula ilçesinde “Kula Salihli UNESCO Jeoparkı” sahasındaki Börtlüce Mağarası’nın bölge turizmine kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması hedefleniyor - 1

Kırsal Börtlüce Mahallesi yakınlarında bulunan mağarada, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekiplerince çalışma yapılarak, haritası ve yapısı ortaya çıkarıldı.

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması hedefleniyor - GÜNCEL -  Turgutlu Yankı

Yaklaşık 27 metre yüksekliğinde ve yan kollarıyla birlikte toplam 575 metre uzunluğunda olduğu tespit edilen mağaranın, fosil ve jeolojik miras olma özelliğinin de bulunduğu belirlendi.

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması hedefleniyor - GÜNCEL -  Turgutlu Yankı

Jeopark Belediyeler Birliği uzmanı Mesut Kolbüken, mağaranın turizme ve bilime hizmet etmeye hazır olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerinin de mağarayı incelediğini aktardı.

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması hedefleniyor - Uşak Haber -  Uşak'ın En Çok Okunan Haber Sitesi - Uşak Olay

Kolbüken, mağaranın bölgenin doğal güzelliklerinden biri olduğuna dikkati çekerek, “Mağarada bir yürüyüş parkuru planlayıp doğal çevrenin tanıtımını hedefliyoruz. Bu süreç sonunda kırsal kalkınma sağlayarak yörede yaşayan vatandaşların turizm gelirinden faydalanmasını sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması hedefleniyor
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir