Bolu’da sonbahar resitali

Kimi şehirler vardır ki güzelliklerini anlatabilmek için kelimeler yetersiz kalır. İşte Anadolu’nun doğa harikası şehri Bolu, tüm güzelliklerini size sunuyor. Yazıyla, kışıyla, ilkbaharı ve sonbaharıyla kendine hayran bırakan bir ressamın elinden çıkmış gibi yaşanıyor adeta dört mevsim… Sonbaharda sarı, kahverengi ve yeşilin bir araya gelerek ortaya çıkardığı muhteşem manzara görenleri büyülüyor. Doğanın tam kalbinde başlayan renkli resitale şahit olmak için şimdi yola çıkıyoruz.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Sonbaharda cennetten kopan bir parça gibi gelenleri ağırlayan Bolu Yedigöller Milli Parkı, ormanın derin bir uykuya yatışını karşılamanın en güzel noktası. İsmini içinde bulunan Büyükgöl, Deringöl, Nazlıgöl, Seringöl, İncegöl, Sazlıgöl, ve Küçükgöl olmak üzere yedi tane büyüleyici gölden alıyor.

Muhteşem doğasıyla sonbaharın taçlandırdığı Yedigöller Milli Parkı, gölleriyle beraber tablolar kadar etkileyici bir görüntü ortaya çıkarıyor. Sonbahar için tercih edenleri donanımlı kamp alanları, yürüyüş yolları, dereler ve görkemli şelaleler karşılıyor. Derin bir nefes almak isteyen herkes Bolu Yedigöller Milli Parkı’na gidebilir.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Bu dünyadan olduğuna inanamayacağınız güzellikte ağaçları, gölü ve yürüyüş yollarıyla, Abant Gölü ve Tabiat Parkı sonbaharda kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor. Yer altı sularının beslediği Abant Gölü güneşin ışıklarıyla tertemiz, dupduru görüntüsünü tüm ihtişamıyla sizlere sunuyor.

Abant Gölü’ne doyamayanlar için etrafında bulunan konaklama yerlerinde doğayla iç içe bir sonbahar geçirme şansı oluyor. Macera tutkunları için gölün üzerinde yapacağınız yamaç paraşütü seçeneği bulunuyor. Gölün tadını çıkarmak için etrafında yapılan fayton gezileri, at safarileri ve olta balıkçılığı sevilen etkinlikler arasında. Her bakımdan doyuran Abant Gölü ve Tabiat Parkı, eşsiz doğasıyla sonbaharın tadını çıkarmak için en doğru adres.

Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı 1. derece sit alanı olarak korunan Bolu’da saklı bir cennet. Dünyanın ne kadar harika bir yer olduğunu bize tüm güzelliğiyle hatırlatan Karagöl, sonbaharın tadını çıkarmak için en iyi seçeneklerden biri. Uludağ göknarı, Abant çiğdemi ve Arap sümbülü gibi endemik bitki türlerini içinde barındırıyor. Doğayı tüm saflığıyla görebileceğiniz tabiat parkında karaçam ağaçlarının arasında kamp yaparak, balık avlama turlarına katılabilir temiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı, doğası sayesinde temiz bir nefes almanızı sağlayacak sonbaharın renkleriyle festival gibi bir atmosfer sunuyor. Yapay olarak tasarlanmış olan Gölcük set gölü etrafını saran kayın ve güren ağaçlarıyla muhteşem bir manzaraya sahip. Kamp alanları ve doğaya uygun mimariye sahip bungalov evler bulabileceğiniz tabiat parkında yapabileceğiniz birçok etkinlik de bulunuyor. Gölcük Gölü’nün çevresinde bisiklet turlarına çıkabilir, gölde kano gezileriyle suyun tadını çıkarabilirsiniz. Gölcük Tabiat Parkı‘nda fotoğraf tutkunlarının suyun ve doğanın heyecanını çekebileceği, muhteşem bir doğa turu sizleri bekliyor olacak.

Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Erenler Tepesi ile Korudağ arasına gizlenen doğa mirası, gölün çevresini saran yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve seyir terası ile muhteşem kareler yakalayabilirsiniz. Çam ormanları arsında bulunan mesire alanlarıyla doğanın huzuruna kendinizi bırakmak için gidilmesi gereken yerler arasında. Kuş gözlemcilerinin vazgeçilmez noktalarından biri olan Sünnet Gölü Tabiat Parkı‘nda birçok kuş türüne şahit de olabilirsiniz.

Göynük

Doğası ile kendine hayran bırakan Göynük, tarihi evleriyle 19. yüzyıla yolculuk yapmanızı sağlıyor. Osmanlı mimarisinin ördüğü sokaklar kentin güzelliğini güçlendirmiş doğayla uyumlu bir görüntü ortaya çıkarmıştır.  2017 yılı başında Sakin Şehir unvanını almaya hak kazanmış Göynük’te, tarihi sokakları gezerek Zafer Kalesi’nde şehri tepeden izlemelisiniz. Kale 1922 yılında Hurşit Bey tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin galibiyetini ve Türk ordusunun verdiği onurlu mücadeleyi temsilen yapılmıştır. Kenti maviliği ile süsleyen Çubuk Gölünü de sonbaharda görmeyi unutmayın.

Mudurnu

Mudurnu Tarihi Ahi Kenti adıyla 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine eklenmiştir. Osmanlı döneminin izlerini taşıyan şirin sokaklar eski sivil mimariyi en iyi yansıtan örneklerden biridir. Mudurnu’nun tarihi evleri inci gibi işlenmiş olan ahşap nakış işçiliğiyle oyma sanatını da bizlere resmediyor. Kentin sokaklarında gezinirken Bolu kültürüne ait el işçiliği oyalara da göz atmalısınız. Ayrıca sonbaharda Tarihi Babas Kaplıcası’na uğrayabilir kışı şifalı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir