Bodrum Mandalina Festivali gerçekleştirildi

Bodrum Mandalina Festivali, coğrafi işaretli Bodrum mandalinasını kutlamak amacıyla düzenlendi. Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti.

Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı. Mandalina Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi ve festivalde sembolik mandalina hasadı gerçekleştirildi.

Bitez Muhtarı Seda Özgüçlü, festivalin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şehitleri anarak üzüntüsünü ifade etti. Başkan Aras, Bodrum'un turizmle buluşmadan önce tarımla ilgilenen bir kent olduğunu vurgulayarak, festivalin sadece bir kültürel etkinlik değil, aynı zamanda bir tarım kültürü olduğunu söyledi.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, terörü lanetleyerek şehitleri rahmetle anarken, teröre karşı birlik ve dayanışma çağrısı yaptı. Festival kapsamında yapılan sembolik mandalina kasası çakma etkinliğinde, şehitler için saygı duruşu gerçekleştirildi ve konserler ile halkoyunları gösterileri ise iptal edildi.

Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, Kaymakam Çit ve Belediye Başkanı Aras’a katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim ederek etkinliği sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir