Beyşehir Gölü Milli Parkı nilüfer çiçekleri ile süslendi

Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki nilüfer çiçeği bahçesi ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Beyşehir Gölü’nün yakınında bulunan nilüfer bahçesini görmek isteyenler için turlar düzenleniyor. Düzenlenen tekne turları ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Limandan hareket eden tekne turları sayesinde, ziyaretçiler nilüfer çiçeklerini görme şansını yakalıyor.

Nilüfer çiçekleri yeşil yaprakları ile beraber; ilk olarak mayısın ilk haftasında su yüzeyine çıkıyor. En güzel manzara sundukları dönem temmuz-ağustos; solmaya başladıkları dönem ise eylül-ekim arasına denk geliyor. Bu aylardan itibaren deforme olup solmaya başlıyor.

Nilüfer bahçesini görmek için tekne turuna eşiyle birlikte katılan İbrahim Öztürk, Giresun’dan Beyşehir’e geldiğini söyleyerek, “Buranın güzel olduğunu gördük, uğramak istedik. Güzergahımızı şenlendirdi. Gayet güzel fotoğraflar da çektik. Gelecek olanlara öneririz. Gerçekten suyun üzerinde böylesine güzel çiçekleri ilk kez gördüm. Çok enteresan, güzel de duruyor.” diye konuştu.

Ziyaretçilerden Nur Öztürk ise nilüfer çiçeklerini çok sevdiğini belirterek, “Konya’dan Antalya’ya giderken böyle bir güzelliğin olduğunu görünce denk geldi, mutlaka görmeliyiz diye düşündük. Öyle geldik, muazzam güzel. Hem kayıkların geçiş yolları hem de nilüferler çok güzel.” şeklinde ifade etti.

Nilüfer çiçekleri Beyşehir Gölü üzerinde 7 kilometre uzunluğunda 400 metre genişliğinde bir alan kaplıyor. Burası Türkiye’nin en büyük nilüfer topluluğu olma özelliğini koruyor. Beyaz ve sarı renkte açan nilüfer çiçekleri her geçen gün ziyaretçi yoğunluğu ile karşılaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir