Beyaza bürünen Tarihi İshak Paşa Sarayı’ndan manzaralar

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Tarihi İshak Paşa Sarayı, ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan martta yeniden beyaza büründü

Osmanlı’nın Anadolu’da inşa ettiği en önemli yapılar arasında yer alan tarihi sarayın yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları bulunuyor.

Saray ve çevresi dronla görüntülendi

UNESCO’nun Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan, Osmanlı, Selçuklu ile Barok ve Rokoko mimarisinden de izler taşıyan saray, yılın her mevsimi ayrı bir güzellik sunuyor.

Ziyaretçilerden Esra Akman, “Mart ayında Doğubayazıt’ta kar olduğunu görünce İshak Paşa  Sarayı’nı bir de böyle görelim istedik. Kar yağdı, her yer çok güzel. Arkadaşlarla geziyoruz.” dedi.

Cansu Karabıyık ise sarayda her zaman ziyaretçi yoğunluğu olduğunu belirterek, “Kar yağdı, güzel bir manzara var. Gelen her misafirimizi buraya getiriyoruz. Sarayın karlı hali daha güzel, manzara daha güzel oluyor. Yapıldığı döneme göre sarayın müthiş bir mimarisi var. Zindanlar beni çok etkiledi. Günümüzde bu teknolojiyle bu saray yapılamıyor. O günün şartlarına göre müthiş bir saray.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir