Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm sektörüne dair hedeflerini Berlin’deki 55. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda paylaştı.

Ersoy, Türkiye’nin bu yıl 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri hedeflediğini belirtirken, özellikle Almanya pazarında 7 milyon turisti ağırlamayı umduklarını ifade etti.

Bakan Ersoy, geçen yılın zorluklarına rağmen rekor ziyaretçi sayısı ve turizm geliri elde ettiklerini vurgulayarak, 2024 hedeflerinin daha iddialı olduğunu dile getirdi. Almanya’dan gelen erken rezervasyon verilerinin olumlu olduğunu ve turist sayısında artış yaşandığını belirten Ersoy, Türkiye’nin turizm çeşitliliğini artırarak Avrupa pazarında daha fazla pay almayı amaçladıklarını söyledi.

Ersoy, turizm gelirini kişi başı harcamada artış sağlayarak 2028’e kadar 100 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Bu kapsamda, Türkiye’nin tanıtımını güçlendirmek ve farklı ürün çeşitleriyle pazara girmek için çeşitli stratejiler izlediklerini açıkladı. Bakan, özellikle gastronomi turizmine vurgu yaparak Türkiye’nin Michelin Rehberi’nde yer almasının önemine değindi.

Sürdürülebilir turizm konusunda Türkiye’nin öncü olduğunu ve bu alandaki sertifikalarla Avrupa’da öne çıktıklarını ifade eden Ersoy, gelecek yıllarda seyahat sektöründeki dönüşümü desteklemek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir